SEGRE

EDUCACIÓ LABORAL

Nova vaga de docents els dies 17 i 25 de maig i el 2 i 9 de juny

En el primer i tercer dia l'aturada serà parcial, de 8.00 a 10.00, i en els altres dos serà de tota la jornada || Els sindicats no descarten convocar-ne una altra d'indefinida

Una de les manifestacions de docents de Lleida del març passat.

Una de les manifestacions de docents de Lleida del març passat.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els sindicats educatius van anunciar ahir quatre nous dies de vaga després dels cinc que van fer al març per demanar la reversió de les retallades, la reducció de les ràtios i contra el nou currículum de l’ESO, l’avanç del curs escolar i no descarten una aturada indefinida. Així ho van comunicar ahir Ustec·Stes, CCOO, Intersindical-CSC, Aspepc·Sps, UGT, CGT i Usoc, que van detallar que els dies de vaga seran el 17 i el 25 de maig i el 2 i el 9 de juny. Van recalcar que és contra les “imposicions” del departament d’Educació, i van puntualitzar que les aturades seran parcials (de 8.00 a 10.00 hores) el 17 i el 2, amb mobilitzacions en diverses ciutats, i de tot el dia el 25 i el 9 amb manifestacions centralitzades a Barcelona.

La portaveu d’Ustec·Stes, Iolanda Segura, va criticar que el departament “desprestigia” el personal educatiu en les seues declaracions públiques, el va acusar de ser “immobilista” i va considerar insuficient la reducció d’una hora de la jornada lectiva el curs vinent en escoles i no en instituts –seria el següent curs– que ofereix Educació. La seua homòloga de CCOO, Marga Romartínez, va agregar respecte a aquesta proposta que “tots dos cossos s’han manifestat i han fet la mateixa vaga, pateixen les mateixes retallades des de fa deu anys, per la qual cosa tenen el mateix dret a la reversió d’aquesta retallada”, i va assegurar que Educació té temps i diners per proposar més mesures.Per la seua banda, la directora general de Professorat i Personal de Centres Públics, Dolors Collell, va reafirmar després de conèixer la convocatòria d’aquesta vaga “la voluntat de revertir les retallades” per part de la Generalitat a través dels pressupostos, i va demanar a tots els sindicats que s’asseguin de nou a negociar. Va assegurar que la conselleria ha articulat “moltes propostes d’acostament” per escrit, l’última la reducció d’una hora lectiva en escoles el curs que ve i en instituts el 2023.

Collell va justificar que, al no figurar als pressupostos del 2022, no es podia emprendre el canvi en tot el sistema i es començava per Primària perquè té més hores lectives, ja que són vint-i-quatre enfront de les dinou dels de Secundària.

Suspesos el 48% dels que optaven al grau d’Educació

Només el 52,04 per cent dels alumnes que es van examinar el 2 d’abril a la UdL de la Prova d’Aptitud Personal (PAP) per accedir als graus d’Educació Infantil i Primària l’han superat, segons les dades que va fer públiques ahir la Generalitat. A Lleida, hi havia 420 inscrits, que han registrat la taxa més baixa d’aprovats de tot Catalunya, ja que a Barcelona ha estat del 65,11 per cent; a la seu de Bellaterra, del 71,28%; a Girona, del 60,64%; i a Tarragona, del 55,63%.

A nivell de tot Catalunya, l’han superat el 63,45% dels examinats. La Generalitat també va detallar que la taxa d’aprovats és sensiblement més gran entre els estudiants de Batxillerat (66,51 per cent) que entre els d’FP de grau superior (44,66 per cent). Els suspesos poden tornar a presentar-s’hi el mes de juliol.

tracking