SEGRE

EQUIPAMENTS CULTE

Els ortodoxos, amb problemes per acabar les obres del temple de Lleida

Busquen mà d'obra per a l'exterior

El pare Simón en una recent celebració d’una missa.

El pare Simón en una recent celebració d’una missa.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’església ortodoxa, ubicada a l’antiga comissaria de la Policia Nacional al passeig de Ronda i que va obrir les portes per Nadal del 2017, vol reprendre les obres del temple després de més de tres anys parades per problemes de finançament (necessiten més de 300.000 euros per acabar de construir-lo). “Aquest any ens hem plantejat fer la façana i tot l’exterior, però no trobem mà d’obra per a això”, va explicar el pare Daniel Simón. Va dir que, entre altres coses, cal cobrir i posar pedres.

“Totes les empreses amb les quals hem contactat ens diuen que posen ells els materials, però si els comprem nosaltres ens surt més econòmic”, va explicar, i va afegir que “el problema està que no trobem ningú per contractar-li només la mà d’obra”. Respecte a la inversió que suposa continuar amb les obres de la parròquia, el pare Simón va dir que confien en les donacions dels fidels. Actualment, tenen habilitada la planta baixa, on se celebren les misses i hi ha diverses sales, però, entre altres treballs que queden, pendents hi ha la construcció de la primera planta.

La idea és habilitar diverses sales, com ara un menjador, una oficina, una sala per poder fer exposicions, que seria el consell pastoral, l’arxiu i dos més pensades per a protocol. Els ortodoxos van adquirir l’edifici de l’antiga comissaria de Ronda el 2014 per 480.000 euros (anteriorment resaven als baixos de l’església del Carme, a la rambla Ferran) i, al principi, van calcular que l’obra costaria entre 250.000 i 300.000 euros. A causa del pressupost, van demanar en diverses ocasions subvencions al govern de Romania i han dut a terme activitats per recaptar fons.

Part dels diners inicials els van aconseguir gràcies a les aportacions de fidels (a Lleida n’hi ha uns 1.200) i a una subvenció per part del govern romanès.

El pare Simón en una recent celebració d’una missa.

El pare Simón en una recent celebració d’una missa.MAGDALENA ALTISENT

tracking