SEGRE

ESNOTICIA

Els casos van a l'alça i Argimon preveu una altra dosi a gent gran a la tardor

Hi ha un 40% més d'ingressats en planta, però un 50% menys a l'UCI a Catalunya

Notícies sobre la pandèmia a Corea del Nord en una televisió a Seül.

Notícies sobre la pandèmia a Corea del Nord en una televisió a Seül.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els contagis de la Covid a Lleida i a la resta de Catalunya segueixen a l’alça, sobretot entre gent més gran de 60 anys. A la província s’han tornat a superar els 1.000 casos setmanals, amb 1.045, per primera vegada en dos mesos, un increment del 6% en una setmana. En paral·lel, les visites als CAP lleidatans han crescut en un 25%, amb 3.250 visites setmanals.

Des de dimarts s’han registrat 9.024 casos a Catalunya i 521 a Lleida i 43 morts, cap a la província. Als hospitals catalans hi ha 1.044 ingressats amb una PCR positiva (+42) i 26 a l’UCI (-7) per la Covid, la xifra més baixa de tota la pandèmia. A Lleida hi ha 70 ingressats amb Covid (+15), però només un crític pel virus (-1).

En aquest sentit, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va explicar que des de l’1 d’abril els ingressats en planta han pujat un 40%, però que els que ho estan a l’UCI són un 50% menys. Va dir que la pandèmia està donant una “treva” als més greus, però que una altra onada no és descartable. També va afirmar que “segurament” a la tardor es posarà la quarta dosi de la vacuna als majors de 80 anys i que la vacuna d’Hipra es pugui administrar l’any vinent.

El conseller de Salut aposta per retirar el certificat Covid.

Primeres morts confirmades a Corea del NordCorea del Nord va informar de les primeres morts per Covid i de centenars de milers de potencials contagis tot just un dia després de confirmar els seus primers casos. Els mitjans de l’aïllat país asiàtic, que encara no ha administrat ni una sola vacuna i té escassa capacitat per testar la població, van confirmar ahir la mort d’un ciutadà aparentment per Covid i cinc morts més de persones possiblement encomanades.

Així mateix, per la seua banda, les autoritats de Xangai van confirmar ahir que el seu objectiu és tallar la transmissió de la Covid-19 fora de zones aïllades i centres d’internament d’encomanats a mitjans del present mes, després de diverses setmanes d’estricte confinament davant del seu pitjor brot des que va començar la pandèmia. Malgrat que la data actual ja podria ser considerada a mitjans de maig, el tinent d’alcalde de la ciutat, Wu Qing, no va especificar quin dia concret s’espera assolir la situació descrita.

Sanitat descarta una repercussió hospitalàriaLa ministra de Sanitat, Carolina Darias, va explicar ahir que malgrat l’“increment de la incidència de la Covid” en algunes comunitats autònomes, aquest no té “repercussió hospitalària”, per la qual cosa el risc no ha crescut.

“La pandèmia ha entrat en un punt d’inflexió diferent i això té a veure amb l’altíssima cobertura vacunal que tenim al país”, va assenyalar. Sanitat va notificar ahir 68.234 nous casos i una incidència en gent més gran de 60 anys de 856,56 en els últims 14 dies per 100.000 persones.

Europa supera els dos milions de mortsEuropa ha superat les dos milions de morts confirmades per Covid, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Tanmateix, ressalta que aquesta xifra “devastadora” només “representa una fracció del total de morts associades directament i indirectament a la Covid”. De fet, el seu informe sobre excés de mortalitat apunta a 3,2 milions de morts a Europa.

Seqüeles dos anys després del contagiSegons l’estudi de seguiment realitzat més gran fins a la data a Wuhan i publicat a The Lancet, el 55% de pacients que van ingressar per la Covid van preservar una seqüela dos anys després.

Un percentatge que puja al 68% si el període es redueix als sis mesos.

tracking