SEGRE

Èxit d'assistència a l'11a edició de Lleida Expo Tren

La fira ha obert les portes amb 42 maquetes i una gran oferta de més de 50.000 peces de modelisme i maquetisme

Jornada inaugural

Èxit d'assistència a l'11a edició de Lleida Expo Tren

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb una gran afluència de visitants - traduïda en grans cues durant la primera hora d'obertura - ha arrencat l'11a edició de Lleida Expo Tren (Saló del Modelisme i el Lleure Ferroviari), fira que es desenvolupa aquest cap de setmana amb una gran oferta de més de 50.000 peces de modelisme i maquetisme i amb 42 maquetes de tot tipus que cobreixen una superfície de 2.518m2, del total de 8.000m2 que ocupa el saló repartits en els pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida.

La inauguració del saló ha anat a càrrec de Paco Cerdà, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida, qui ha destacat que Lleida Expo Tren és un esdeveniment de projecció internacional que atreu a visitants d’arreu i ha afegit que és un exemple de “fira d’èxit” adreçada tant a persones especialitzades en modelisme ferroviari com al públic en general, i en aquest sentit ha afirmat que “la fira es pot considerar com un acte més de Festa Major”.

Raúl Valls, organitzador de Lleida Expo Tren, ha dit que la resposta multitudinària del públic respon al fet que es tracta d’un saló consolidat i també “a les ganes dels expositors i dels visitants de retrobar-se després de dos anys d’aturada forçosa”. Valls ha asseverat que la fira “creix i va a l’alça” i ha recordat també que aquest cap de setmana “els hotels de Lleida estan a petar, el que és un altre indicador de l’èxit d’aquesta cita firal”.

Entre les milers de peces de tot tipus, èpoques i escales que els compradors poden trobar a Lleida Expo Tren (no totes directament relacionades amb el món ferroviari) tenim màquines de tren, vagons, funiculars, tramvies, estacions, vies, senyals, semàfors, catenàries, canvis d’agulles, tanques, figuretes humanes, animals, vehicles, edificis, ponts, túnels, cartells, fanals, arbres i decoració vegetal en general, per citar-ne algunes.

Un centenar de fotografies del Cremallera de Montserrat

Un dels al·licients del saló és l’exposició “El Cremallera de Montserrat 1892-1957”, que recull un centenar de fotografies inèdites de caire històric de la popular línia ferroviària. L’exposició ha estat organitzada per Joan Solé, amb la col·laboració dels arxius d’Antoni Nebot, David Blasco i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Nebot explica que la mostra “ens aporta una imatge plena de poesia i alhora amb un immens valor documental d’aquesta línia fèrria que va funcionar durant més de mig segle, amb instantànies que van de la construcció de la infraestructura ferroviària al seu tancament, 65 anys després”. Imatges que inclouen els trens en funcionament, les estacions del recorregut, esl viatgers i el personal de manteniment, el simpàtic gos guarda-agulles (l’únic que va existir a l’Estat espanyol) que els viatgers trobaven durant el viatge, les visites reials d’Alfons XIII, el terrible accident del 25 de juliol de 1953 o el darrer viatge del comboi, entre altres.

Lleida Expo Tren, la mostra internacional anual dedicada al lleure i el modelisme ferroviari més important de l’Estat espanyol i del sud d’Europa, aplega 80 expositors “lúdics” (entitats i particulars propietaris de maquetes) i 48 expositors comercials procedents de l’Estat espanyol, Alemanya, Àustria, França, Japó i Suïssa. Participen en el saló 30 clubs i associacions, la majoria de l’Estat espanyol i de França, amb 483 participants professionals acreditats, entre expositors i el personal que té cura de les maquetes.

El saló acull també la 7a Trobada Indoor de Modelisme Tripulat, amb un gran circuit que ocupa més 250 metres de vies i compta amb una dotzena de reproduccions de locomotores de vapor i elèctriques a gran escala de diferents associacions i aficionats particulars.

Lleida Expo Tren forma part del circuit europeu dels salons monogràfics dedicats al món del tren i del modelisme ferroviari, com els que se celebren a ciutats com Chartres, Milà, Colònia o Dortmund.

L’horari d’obertura de Lleida Expo Tren serà de 10 a 14 h demà diumenge. El saló està organitzat per la revista Más Tren, amb el suport de Fira de Lleida i l’Ajuntament de Lleida.

Jornada inaugural

Èxit d'assistència a l'11a edició de Lleida Expo Tren

jornada inaugural

Èxit d'assistència a l'11a edició de Lleida Expo Tren

jornada inaugural

Èxit d'assistència a l'11a edició de Lleida Expo Tren

tracking