SEGRE

Accepten entre un i cinc anys i mig de presó per tràfic de drogues al Segrià

La fiscalia retira els càrrecs a un dels onze acusats, que ha quedat absolt

Els onze acusats de tràfic de drogues, a l'Audiència de Lleida, durant el judici en què s'ha arribat a una conformitat. Alguns dels acusats han hagut d'asseure's al final de la sala, a l'esquerra.

Els onze acusats de tràfic de drogues, a l'Audiència de Lleida, durant el judici en què s'ha arribat a una conformitat. Alguns dels acusats han hagut d'asseure's al final de la sala, a l'esquerra.Laura Cortés / ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Deu dels onze acusats de traficar amb cocaïna i marihuana al Segrià i l'Hospitalet de Llobregat han acceptat aquest dimecres a l'Audiència de Lleida entre un i cinc anys i mig de presó. La fiscalia ha retirat els càrrecs a l'altre acusat, que ha quedat absolt. Segons ha quedat provat, almenys des del juny de 2019 i fins al maig de 2020, alguns d'ells es dedicaven a adquirir cocaïna en grans quantitats a l'Hospitalet i a preparar-la en dosis més petites per vendre-la en diversos municipis de les demarcacions de Lleida i Barcelona. D'altres, es dedicaven al cultiu i venda de marihuana. La Guàrdia Civil va fer les primeres detencions el 8 de maig de 2020, amb escorcolls en pisos d'Almacelles, Lleida i l'Hospitalet.

Tot i que la fiscalia demanava inicialment penes de fins a 11 anys de presó per als onze acusats, finalment les parts han pactat rebaixar les penes aplicant-los els atenuants de drogoaddicció i confessió. Així, s'ha evitat fer el judici que estava previst per a aquest dimecres i dijous a l'Audiència de Lleida.

A més de les penes de presó, els acusats han acceptat pagar multes d'entre 6.000 i 90.000 euros cadascun. Entre els 10 condemnats hauran de pagar 489.000 euros.

Arran d'aquesta operació contra el tràfic de drogues, la Guàrdia Civil va comissar un total de tres quilos de marihuana i va desmantellar una instal·lació indoor de marihuana a Alfarràs. Els agents també van intervenir gairebé dos quilos i mig de cocaïna, amb un valor al mercat il·lícit d'uns 150.000 euros. Un dels quilos estava amagat al xassís del cotxe d'un dels acusats.

tracking