SEGRE

ENSENYAMENT CURS 2022-2023

Educació oficialitza l'avanç de l'inici del curs al 5 de setembre

Tot i les protestes, i contractarà activitats per a les tardes d'aquell mes per la jornada intensiva a Infantil i Primària || Els grups bombolla per la Covid, ja suprimits

Educació va homenatjar els docents de Lleida que s’han jubilat amb un acte a la Seu Vella.

Educació va homenatjar els docents de Lleida que s’han jubilat amb un acte a la Seu Vella.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar ahir l’ordre del calendari escolar del curs 2022-2023 que estableix l’avanç de l’inici del curs al 5 de setembre a Infantil i Primària i al 7 a l’ESO, Batxillerat i FP, tant en centres públics com en concertats. D’aquesta manera, s’oficialitza l’anunci del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, que va ser el detonant de les cinc jornades de vaga del març i les quatre actuals. L’ordre defensa que recull les recomanacions del Consell Escolar de Catalunya, encara que la majoria d’aquest organisme va votar a favor d’una moratòria d’un any, i fa realitat una demanda històrica.

Apunta que la preparació del curs s’ha d’haver efectuat “en els dies anteriors” a l’inici de les classes. Hi haurà un dia més de vacances de Nadal, del 22 de desembre al 8 de gener, tots dos inclosos. Les de Setmana Santa seran del 3 al 10 d’abril i els centres tindran quatre dies de lliure disposició, un més que ara.

L’ordre determina també la jornada intensiva del setembre a Infantil i Primària, amb una hora lectiva diària menys per compensar l’avanç del curs, mantenint el menjador escolar i amb activitats de lleure a la tarda. Els serveis territorials d’Educació contractaran aquestes activitats, prioritàriament a les empreses que s’encarreguen de les del migdia. Seran vint hores de servei, una de diària de dilluns a divendres, i dos monitors mínim per escola, amb una ràtio d’un per cada setze alumnes (un per cada quatre en educació especial).

Les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya van acusar Educació de deixar-les al marge. D’altra banda, Educació i Salut van anunciar ahir que els grups bombolla dels centres, instaurats per la Covid, ja es poden barrejar a l’interior i a l’exterior. Recomanen mantenir-los al menjador.

La mascareta deixa de ser obligatòria en tots els espais, excepte en el transport escolar, i també decau la seua obligatorietat als centres d’educació especial. Es continua prioritzant l’ús d’espais exteriors, la ventilació i la higiene de mans, i no es recomana anar al col·legi si es tenen símptomes compatibles amb la Covid o alguna altra malaltia infecciosa.

Homenatge als 123 docents que s’han jubilat entre 2018 i 2020

La nau central de la Seu Vella va acollir ahir l’acte d’homenatge als 123 docents de Lleida jubilats en els cursos 2018-2019 i 2019-2020, organitzat per Educació.

La mestra jubilada Pilar Cau es va encarregar de pronunciar un discurs titulat De quina manera ens parlem com a jubilats.En un altre ordre, la Fundació Bofill va reclamar ahir revisar l’actual regulació dels concerts educatius perquè “accentua” les desigualtats i va proposar sotmetre les millores en el finançament d’aquests centres a “més coresponsabilitat contra la segregació escolar”. El director, Ismael Palacín, va dir que el pes de la concertada a Catalunya suposa una “anomalia”, amb un 31,5% del total de la matrícula. Va detallar que el sector públic matricula 2,1 vegades més alumnat estranger; 1,6 vegades més estudiants amb necessitats i 4,2 vegades més d’alumnes de baix nivell socioeconòmic.

tracking