SEGRE

URBANISME MOBILITAT

Recollida de firmes en contra de la vianalització del carrer Pi i Margall de Lleida

Comerciants i veïns que rebutgen tancar també al trànsit el tram entre Jacint Verdaguer i Prat de la Riba || En una setmana n'han obtingut més de dos-centes

Una veïna firma per demanar que no es faci la conversió.

Una veïna firma per demanar que no es faci la conversió.S.C.D.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els comerciants i veïns del carrer Pi i Margall han iniciat una recollida de firmes per evitar que l’ajuntament el converteixi en zona de vianants tancant al trànsit el tram entre la plaça Mossèn Jacint Verdaguer i Prat de la Riba. Asseguren que això comportarà un augment de la inseguretat “en una zona ja de per si complicada, especialment a la nit”. Com a exemple, María Carmen Ibarz, que regenta una botiga en aquest carrer, explica que “en una setmana van trencar tots els vidres de les portes d’accés als blocs d’habitatges del tram que és per als vianants”, entre Magdalena i Jacint Verdaguer.

Per això, la setmana passada van començar una recollida de firmes per demanar a l’ajuntament que no vianalitzi l’altre tram del carrer. “Si no permeten el pas de vehicles els problemes d’inseguretat, especialment a la nit, aniran a més perquè des que es va convertir en tram de vianants la zona de l’Auditori els successos, incidents, robatoris i assalts s’han multiplicat. Els cotxes transmeten seguretat als veïns”, recalca Ibarz.

De moment, porten més de 200 firmes i preveuen reunir-se amb l’equip de govern de la Paeria per demanar-li que no tiri endavant aquest projecte. “A part de ser comerciants, vivim en aquest carrer i sabem que la conversió en zona de vianants només comportarà problemes”, conclou Ibarz. Val a recordar que la vianalització de Pi i Margall és una iniciativa que l’ajuntament preveu portar a terme sempre que el Consell de Zona li doni el vistiplau.

Forma part d’un acord anunciat fa uns dies pel govern municipal d’ERC i Junts i el grup del Comú per implementar una desena de mesures per millorar la mobilitat urbana, que inclou altres accions com habilitar en un futur carril bici i bus a Príncep de Viana. El 2010, els comerciants ja van aconseguir frenar un primer intent de la Paeria de convertir en zona de vianants tot el carrer.

tracking