SEGRE

La plataforma proresidència de Pardinyes segueix rebutjant el model d'alberg per a temporers tot i el canvi d'ubicació

Reclama a la Paeria un compromís per escrit per tal que el solar de carrer Josep Pallach 2 es destini a una residència

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma en defensa de la residència a Pardinyes segueix oposant-se al model d'acollida de temporers que planteja l'Ajuntament de Lleida, malgrat que la darrera proposta presentada pel govern municipal que preveu ubicar l'equipament comunitari previst a l'espai de les sitges i desvincula l'atenció al sensellarisme. La plataforma segueix reclamant diàleg tot i que diu que " ja no es refia" del govern de la Paeria i defensa un model basat en petits albergs repartits per diferents zones de la ciutat, en lloc del "macroalberg" que planteja el govern. D'altra banda, celebren que el solar del número 2 del carrer Josep Pallach es destini a una residència per a gent gran, tal com reclamaven, però exigeixen a la Paeria "un compromís per escrit".

La plataforma valora positivament que el solar del carrer Josep Pallach número 2 es destini a una residència per a gent gran però exigeix al govern de la Paeria "un compromís per escrit" en aquest sentit. "No pot tornar a passar el que va passar al 2001 i al 2007", afirma Carme Velasco, membre de la plataforma en defensa de la residència a Pardinyes. Així, defensa la necessitat d'un equipament com aquest per al barri "perquè fa molta falta"

Tot i això, la plataforma continua mostrant el seu rebuig "al model d'alberg" per acollir temporers que "el govern municipal vol imposar". "Parlen ara de 70 places però no diuen que hi ha una clàusula que estableix que poden arribar a ser unes 135 persones en casos d'emergència", remarca. Per a la plataforma, "70 persones ja és una barbaritat i és indigne per a les persones que hi haurien de conviure". "Si que estem conformes a començar un diàleg, acceptem les disculpes del govern i tornem a parlar, però no estem d'acord en la nova proposta" anunicada aquest dijous per l'alcalde Miquel Pueyo, assenyala Veslasco.

La plataforma en defensa de la residència a Pardinyes defensa un model d'acollida a temporers basat en petits albergs distribuïts per diferents punts de la ciutat, amb un màxim d'entre 30 i 40 persones. "Aquestes places es podrien cobrir perfectament amb pisos socials" ja que "per a una persona és més digne estar en un pis que en un edifici", sosté. En aquest sentit, no veurien malament que un d'aquests microalbergs que plantegen es pogués ubicar a les sitges.  

A la vegada, des de la plataforma proresidència asseguren que no entenen "com volen controlar a la gent que venen a treballar, aquella que realment treballarà, aquella que sortirà o qui entrarà". "Com ho faran per controlar-les perquè estem parlant de persones i això és molt complicat", es pregunta Velasco. Així mateix, tampoc veuen clar que es puguin moure les cigonyes que habiten a la part alta de les sitges tot i que des de la Paeria els diguin que l'equipament comunitari per a múltiples usos (ECMU) s'ubicarà en un dels dos edificis i que les cigonyes que hi ha es traspassaran a l'altre.

Finalment, Velasco considera que "les presses" del govern d'ERC i Junts per tirar endavant aquest equipament són per "no perdre la subvenció" de 4 milions d'euros de la Generalitat. "La subvenció en cap moment diu com ha de ser aquest model d'alberg i, per tant, es poden fer molts models i, sobretot que tots hi puguem estar d'acord", remarca la representant de la plataforma.

Representants de la plataforma en defensa de la residència a Pardinyes, al solar del número 2 del carrer Josep Pallach de Lleida que es preveu destinar a una residència i, al fons, les sitges on la Paeria pretén ubicar l'equipament per acollir temporers

La plataforma proresidència de Pardinyes segueix rebutjant el model d'alberg per a temporers tot i el canvi d'ubicacióACN

tracking