SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

L'advocat acusat de suplantar la seua cap a Lleida, absolt per indefensió

L'Audiència detecta un defecte de forma perquè va conèixer la seua imputació quan havia acabat la instrucció || Li demanaven 3,5 anys de presó i d'inhabilitació

Imatge de la vista de diligències prèvies a l’Audiència de Lleida.

Imatge de la vista de diligències prèvies a l’Audiència de Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida va absoldre dilluns in voce J.M.H., l’advocat de la Generalitat acusat de suplantar l’advocada en cap a Lleida per presentar una queixa davant del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). S’enfrontava a una petició de tres anys i mig de presó i tres anys i 11 mesos d’inhabilitació com a presumpte autor d’un delicte de falsedat de document públic. El tribunal considera que hi va haver indefensió de l’acusat perquè va conèixer la seua imputació quan ja havia acabat la instrucció del cas, estimant així la petició que va fer l’advocat de la defensa, Carles López, en la vista de diligències prèvies que es va celebrar el 26 de maig passat.

López va explicar ahir a aquest diari que “el Tribunal Suprem va dictar l’any passat una sentència que ha creat jurisprudència que determina que, si l’investigat declara fora del termini d’instrucció, el procediment ha de ser declarat nul perquè hi ha indefensió”. En el cas de l’advocat de la Generalitat, el període d’instrucció era de sis mesos i s’ha acreditat que no va ser arrestat i va conèixer que estava imputat fins a un any i mig després de l’inici del procés. Carles López va afegir que “es tracta de la primera sentència que dicta l’Audiència de Lleida en aquest sentit”.Concretament, els fets van ocórrer el 21 de maig de l’any 2018 en la delegació de la Generalitat.

D’aquesta manera, segons l’escrit d’acusació del Ministeri Públic, J.M.H., advocat de la Unitat Territorial del Gabinet Jurídic a Lleida, “va accedir al despatx i a l’estació de treball i perfil de l’usuari de M.A.B.F., cap de l’Assessoria Jurídica de la Unitat Territorial del Gabinet Jurídic sense el seu consentiment, i fent ús de la targeta TCAT i les claus que M.A.B.F. deixava en un calaix, va enviar al Consell General del Poder Judicial un document-queixa en relació amb un òrgan judicial de Lleida, fent servir a posta fraudulentament la firma digital electrònica de la targeta de M.A.B.F.”. Al juliol es va començar a investigar aquest cas.

Tanmateix, el lletrat no va ser arrestat i no va saber que l’investigaven fins al mes de setembre de l’any 2019.La sentència no és ferma i la Fiscalia i l’acusació particular podrien recórrer.

tracking