SEGRE

COMERÇ POLÈMICA

Pueyo diu que compleix la llei amb Torre Salses i que no cedirà a les “pressions i amenaces”

Després que la promotora s'hagi querellat contra ell i Postius per prevaricació i els porti tots dos i Freixanet al Tribunal de Comptes || “Busquen als tribunals allò que no van aconseguir a les urnes”

L’equip de govern al complet, amb Postius, Pueyo i Freixanet al centre, ahir a la Paeria.

L’equip de govern al complet, amb Postius, Pueyo i Freixanet al centre, ahir a la Paeria.AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcalde, Miquel Pueyo, va assegurar ahir que ell i el seu govern “sempre” han complert la llei amb la tramitació del parc comercial de Torre Salses i va advertir que no cedirà “a pressions i amenaces”. Així ho va afirmar en una declaració acompanyat per tot l’equip de govern després que l’empresa promotora de Torre Salses, Promenade Lleida, presentés dilluns passat una querella per prevaricació contra Pueyo, el tinent d’alcalde Toni Postius i una demanda de responsabilitat comptable davant del Tribunal de Comptes contra els dos i la tinent d’alcalde Jordina Freixanet, tal com va avançar aquest diari. Pueyo va començar la seua declaració assegurant que “no hem rebut cap notificació i en desconeixem el contingut” [de la querella i demanda], però va precisar que el seu govern “ha actuat de forma escrupolosa” a l’hora de complir la llei amb la tramitació de Torre Salses.

Va posar èmfasi en el fet que “sempre hem acatat tots els informes jurídics dels funcionaris d’habilitació estatal i funcionaris de la Paeria, fins i tot quan no hi hem estat d’acord”. En aquest sentit, va recordar que el juliol de l’any passat es van veure obligats a aprovar el pla de reparcel·lació de Torre Salses, la qual cosa va provocar la sortida del Comú del govern i que ERC i Junts governin en minoria des d’aleshores. D’altra banda, l’alcalde va recordar que “no només l’ajuntament ha estat el que suposadament ha posat obstacles”, ja que “la Generalitat ha arxivat la seua llicència comercial i fins i tot ha desestimat el recurs d’alçada que van interposar els seus promotors perquè no complia els requisits”.

En aquest sentit, la setmana passada la promotora va presentar un recurs contenciós contra aquesta resolució de la Generalitat. Pueyo també va recordar que “el Registre de la Propietat tampoc no ha inscrit la reparcel·lació d’aquest expedient ja que va trobar més d’una desena de deficiències que impedeixen que la seua petició prosperi”.Per tot plegat, va lamentar que la promotora “no entengui o no vulgui entendre el nostre posicionament”, però va advertir que “la via de l’acusació penal i dels tribunals tanca la porta a qualsevol possible negociació”. Va afegir que “no estem disposats a negociar amb aquells que només entenen de pressions i amenaces, amb què pretenen aconseguir per la via judicial allò que no van aconseguir a les urnes ni amb aquells que parlen d’ètica i l’endemà de perdre les eleccions van començar a treballar per a l’empresa de Torre Salses”.

Aquestes dos últimes acusacions de Pueyo apunten directament al PSC, que quan governava en solitari en l’anterior mandat va tramitar el gruix del projecte del parc comercial de Torre Salses i va firmar un conveni amb la promotora per construir i finançar el vial d’accés.D’altra banda, ahir un dels socis de Promenade, Frey, va tancar la compra del centre comercial de Finestrelles (Barcelona).

tracking