SEGRE

EQUIPAMENTS NORMATIVA

Ordenen legalitzar l'oficina de consignes del baixador

La Paeria dona un mes per regular el local o tancaran el servei || És l'únic negoci obert de l'antiga estació de busos

El local de consigna de maletes del baixador, ahir a la tarda.

El local de consigna de maletes del baixador, ahir a la tarda.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament ha ordenat als propietaris del servei de consigna de l’antiga estació de busos del carrer Saracíbar, que des de finals de març s’ha convertit en un baixador, que legalitzin la seua situació o altrament es veurà obligat a tancar el negoci. Aquest servei és l’únic local de l’antiga estació que encara conserva l’activitat, a més del bar i restaurant, ja que la majoria de taquilles i serveis que hi havia es van tancar quan l’estació va passar a estar gestionada per l’ajuntament a finals del mes de març. Quan l’equipament va passar a mans públiques, els tècnics municipals van fer una comprovació de totes les instal·lacions i van constatar que el servei de consigna, que té el nom comercial de Diana Bus, “no disposa del títol habilitant” per exercir aquesta activitat.

Per això, l’ajuntament va advertir els propietaris del negoci el passat 20 de juny que tenen un mes per sol·licitar els permisos i legalitzar la seua situació. En el cas que transcorregut aquell període el negoci no tingui el corresponent títol, la Paeria podrà imposar multes coercitives i fins i tot ordenar el tancament immediat del negoci per no ser legal. La principal justificació a la qual se subjecta l’ajuntament per tancar el servei de consigna si no aconsegueix el títol habilitant es deu al fet que el local en qüestió, d’uns nou metres quadrats de superfície, està concebut com “serveis complementaris de l’estació d’autobusos, de manera que no disposen d’instal·lacions pròpies de protecció i seguretat en cas d’incendi ni de serveis higiènics, i actualment amb l’estació de busos fora de servei [ja que s’ha reconvertit en un baixador], no disposen de les instal·lacions i condicions mínimes de seguretat necessàries per legalitzar l’activitat”.

Malgrat aquest avís, aquest diari va poder comprovar que ahir l’activitat funcionava amb total normalitat.

Està concebut com un servei “complementari” a l’estació, que des del març passat és baixador

Sobre el futur del baixador, la idea de la Paeria és mantenir-lo fins que la nova estació al costat de la terminal de trens estigui llesta a finals del 2024.

tracking