SEGRE

Una alumna de Sant Jaume - Les Heures obté la nota de selectivitat més alta de Lleida

En el conjunt de Catalunya, les dos millors puntuacions han estat per a una noia i un noi de Barcelona, amb un 10

Alumnes que es van enfrontar el juny a les proves de selectivitat.

Alumnes que es van enfrontar el juny a les proves de selectivitat.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 1.780 estudiants han aprovat les proves d'accés a la universitat, les PAU, amb una nota mitjana de 6,83, la més baixa de Catalunya juntament amb Tarragona. No obstant, els lleidatans han aconseguit en aquesta selectivitat la mitjana d'expedient i la mitjana d'accés més altes d'entre les demarcacions catalanes, amb un 7,64 i un 7,314, respectivament. En el conjunt de Catalunya són 31.987 els estudiants que han aprovat les PAU, amb una nota mitjana de 6,855. La nota mitjana d'accés a la universitat ha estat de 7,293

En aquesta convocatòria de les PAU les dos notes més altes són dos 10, que han obtingut un noi del Vallès Occidental i una noia del Baix Llobregat, que han cursat el segon de batxillerat a l’Escola Pia de Sabadell i als Salesians de Sant Vicenç dels Horts, respectivament. La qualificació més alta en la demarcació de Lleida ha estat un 9,90, obtinguda per una alumna de l’escola Sant Jaume - Les Heures; a Girona, la qualificació més alta és també un 9,90 i correspon a una alumna de l’INS Tossa de Mar; a Tarragona, la nota més alta ha estat d’un 9,70, que han obtingut una noia (INS Andreu Nin) i sis nois (La Salle Tarragona, INS Cambrils, INS Gabriel Ferrater i Soler, INS Fontanelles, INS La Talaia, i INS Antoni Martí i Franquès).

Enguany hi ha 1.409 alumnes (1.242 el 2021), 853 noies i 556 nois, que rebran la distinció que atorga el Govern de la Generalitat als estudiants amb una nota igual o superior a 9 en la fase general de la PAU. Els distingits rebran del Govern de la Generalitat un diploma acreditatiu.

Els estudiants poden consultar el resultat de les proves a través d’aquest enllaç. En el moment de la consulta dels resultats ja es pot descarregar el document personal acreditatiu de les qualificacions dotat amb un codi segur de verificació. Aquest document és necessari per formalitzar la matrícula universitària, un cop s’hagi fet l’assignació de places. En el Portal d’Accés a la Universitat es pot formalitzar la preinscripció universitària fins el dia 1 de juliol.

tracking