SEGRE

PAERIA ENTITATS

Les associacions de veïns de Lleida encara no han cobrat la subvenció del 2021

La FAV destaca que “feia anys que això no passava” i n'ha obligat algunes a ajornar pagaments || El govern ho atribueix al fet que falten justificar projectes del 2020

Imatge de la firma del conveni de col·laboració de la Paeria amb les associacions de veïns el 2021.

Imatge de la firma del conveni de col·laboració de la Paeria amb les associacions de veïns el 2021.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les associacions de veïns de la ciutat encara no han cobrat la subvenció de l’ajuntament de l’any passat. Un fet que, segons el president de la Federació d’Associacions de Veïns (FAV), Toni Baró, “feia anys que no passava” i ha obligat diverses entitats a ajornar pagaments o fer menys despesa en activitats com les festes majors. Baró va explicar que “cap associació de veïns ha rebut la subvenció del 2021 i la FAV només ha rebut els ajuts nominals, és una situació que ens ha decebut molt i cada dia preguntem a l’ajuntament el perquè de la demora i quan tindrem l’ajuda”.

Va afegir que el problema obeeix al fet “que hi ha un tap en l’àrea d’intervenció econòmica de la Paeria i es deu que aquest departament no va acceptar justificacions dels ajuts del 2020 i ara les de l’any passat estan encallades allà”. En aquest sentit, la presidenta de l’associació de la Bordeta, Mari Carme Guerrero, va dir que “malgrat no haver rebut l’ajuda, ja tenim justificades totes les despeses i a nosaltres se’ns van acumulant factures”. La seua homòloga de Cappont, Veni Ros, va lamentar que “encara no hem pogut pagar als proveïdors de la festa major del barri i la veritat és que és una situació molt incòmoda i estem molt disgustats per aquesta tardança”.

Sobre aquesta demora, Baró va afegir que “portem molts anys cobrant els ajuts de forma puntual i quan tocava, però no entenem això del 2021, l’última vegada que va succeir una cosa semblant va ser durant els anys més durs de la crisi”.Per la seua part, la Paeria va respondre que aquest retard ve de l’any 2020, ja que “l’excepcionalitat del primer any de pandèmia, amb l’aturada i les restriccions que va comportar, i la necessitat que les justificacions de les factures de les activitats o projectes fets s’ajustessin a la llei ha retardat la validació de les memòries justificatives”. Va detallar que “dels 76 projectes presentats per 38 entitats l’any 2020, queden pendents de validar-ne vint-i-un de quinze associacions, i si no es justifica la subvenció del 2020 no es pot cobrar la del 2021”. La Paeria va lamentar el retard i va assegurar que “aviat” completarà les validacions pendents.

La Mariola ja porta vora 5 mesos amb l’entitat veïnal inactiva

La Mariola és l’únic barri de la ciutat que a dia d’avui no té una associació de veïns com a tal, ja que la junta va dimitir en bloc l’11 de febrer i encara no n’ha constituït una de nova ni es preveu que ho faci en les properes setmanes. Així ho va assegurar el president de la Federació d’Associacions de Veïns (FAV), Toni Baró, que va dir que les úniques opcions són o que es constitueixi una nova junta, que seria el millor per al barri, o altrament fer-la desaparèixer, però aquest escenari no volem ni plantejar-nos-el”. El seu últim president, Víctor Ruiz, va deixar el càrrec per motius personals i la junta va dimitir amb la de l’associació de jubilats.

tracking