SEGRE

UNIVERSITAT PLA NACIONAL

La UdL capta per a investigació quasi 3 milions de l'Estat, un 50% més

L'any passat van ser 1,9 i hi ha finançament per a un total de vint-i-un projectes, nou sobre agroalimentació || També sobre energia, matemàtiques, salut i humanitats

Investigadors treballant ahir en un laboratori del campus d’Agrònoms.

Investigadors treballant ahir en un laboratori del campus d’Agrònoms.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Universitat de Lleida (UdL) ha aconseguit aquest any gairebé 3 milions d’euros del Pla Nacional d’Investigació per finançar vint-i-un projectes, la qual cosa representa un milió més que els que va aconseguir a la convocatòria anterior. En concret, la resolució provisional de l’actual, que es va obrir a finals del 2021, ha concedit a la UdL un total de 2.965.710 euros, enfront dels 1.931.160 captats en l’anterior, segons va confirmar la vicerectora d’Investigació i Transferència, Olga Martín Belloso. Va subratllar també que es tracta d’una de les xifres més elevades dels últims anys, al costat de les obtingudes el 2009 i el 2018, fet que significa un reconeixement a la qualitat de la investigació de la UdL.

I és que el finançament del Pla Nacional d’Investigació s’aconsegueix per convocatòria competitiva, la qual cosa implica que els investigadors presenten els projectes i només reben diners si són considerats prou bons. La vicerectora va detallar que el nombre de projectes finançats ha passat de dinou a vint-i-nou, xifra que implica que la taxa d’èxit ha augmentat del 42% al 43%, va explicar i va destacar que l’increment de la taxa de l’import aconseguit és més gran, del 67% a 72%. A més, va destacar que de mitjana s’han concedit a tots els projectes d’investigació un 91,5% de la quantitat sol·licitada.Nou dels vint-i-un projectes són de l’àmbit agroalimentari (tres de ciència animal, un d’agricultura de precisió, un de ciència forestal, tres de cultius extensius i un d’aliments).

Dos més són de l’àrea de l’energia, un de matemàtiques, tres estan relacionats amb la salut i cinc són de l’àmbit de les humanitats (sobre anglès, filologia, geografia i dos de sociologia).Martín es va mostrar satisfet per l’èxit aconseguit en aquesta convocatòria i intueix que la UdL haurà captat en global, no tan sols del Pla Nacional, més fons per a investigació que en anys anteriors. Així mateix, espera aconseguir “treballar més estretament amb empreses i institucions del territori i entre tots aconseguir atreure diners dels fons Next Generation per revitalitzar les comarques de Lleida”. Va argumentar que els moments de crisi s’han d’aprofitar per “treure’n alguna cosa bona i fer un salt endavant des del punt de vista de desenvolupament tecnològic, per estar al davant”.

“No ser simples productors. La transformació és l’assignatura pendent que li dona valor afegit”, va assenyalar.

tracking