SEGRE

DRETS SOCIALS BALANÇ

Lleida té més de 2.300 persones inscrites en el registre per optar a habitatges socials

En el conjunt de les comarques, segons dades de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya || El perfil majoritari és de persones de 35 a 65 anys que prefereixen lloguer amb opció a compra

L’Oficina Local d’Habitatge de la ciutat de Lleida.

L’Oficina Local d’Habitatge de la ciutat de Lleida.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida té 2.356 persones inscrites al registre de sol·licitants d’habitatges de protecció oficial de Catalunya, segons dades d’un informe de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) del passat 31 de març. Detalla que hi ha 372 peticions més en tràmit, 64 han estat denegades i 10.273 no han estat renovades i s’han donat de baixa. La majoria de sol·licituds, un 39%, són de persones individuals, mentre que un 18% són d’unitats familiars formades per dos membres, un 14% per tres, un 13% per quatre, un 11% per cinc, un 4% per sis i un 1% per set. Un 3% són famílies monoparentals. Per sexes, un 55% són homes. I per edats, un 67% dels inscrits tenen entre 35 i 65 anys, un 26% menors de 35 i un 7%, majors de 65.

Així mateix, un 55% són nacionals. En relació amb els ingressos dels sol·licitants, un 58 per cent es troben en l’interval A, la qual cosa significa que són iguals o inferiors a 0,93 vegades l’IRSC (indicador de renda de suficiència de Catalunya, fixat aquest any en 569,12 euros mensuals i 7.967,73 euros anuals). La immensa majoria dels inscrits, un 89%, opta per un pis de lloguer amb opció a compra, mentre que un 17 per cent prefereix només lloguer o només compra.Les administracions disposen d’un parc públic d’habitatges que van incrementant a través de diferents vies.

Una d’aquestes vies és la compra a través del dret de tempteig i retracte i la Generalitat n’ha adquirit trenta-quatre a Lleida a través d’aquest sistema en els quatre primers mesos de l’any (vegeu el desglossament). Està prevista una dotació mínima de 30 milions per comprar d’aquesta manera més pisos a tot Catalunya, que es podrien ampliar a 60, segons indica una resposta parlamentària de la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, a una pregunta d’En Comú Podem.

La Generalitat compra 34 pisos per dret de tempteig

La Generalitat ha adquirit entre el gener i l’abril d’aquest any 34 habitatges a Lleida per dret de tempteig i retracte, gairebé tants com els 39 que va comprar a través d’aquest sistema en tot l’any passat.

La inversió per a aquestes operacions en els quatre primers mesos de l’any va ser d’1,92 milions, dels quals 600.234 euros es van destinar a l’adquisició de deu pisos a Tàrrega; 413.285, a vuit a Alcarràs; 415.405 a sis a Lleida; i 241.471 a cinc a Balaguer. També en va comprar dos a Cervera, un a la Pobla de Segur, un a les Borges Blanques i un altre a Solsona. El Govern va exercir el dret de tempteig per a uns altres 171 pisos a Catalunya, però encara no s’han formalitzat.

tracking