SEGRE

SUCCESSOS URBANA

Un lladre amb trenta antecedents agredeix un empleat per robar a l'Eix Comercial de Lleida

Va pegar a l'empleat d'una botiga quan intentava sostreure unes sabates esportives || Acumula més d'una trentena d'antecedents

Imatge d’arxiu de la comissaria de la Guàrdia Urbana.

Imatge d’arxiu de la comissaria de la Guàrdia Urbana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Urbana va arrestar divendres a última hora de la tarda un home de quaranta-cinc anys acusat d’un robatori amb violència en una botiga de l’Eix Comercial. Es tracta d’un lladre multireincident que acumula més d’una trentena d’antecedents. Els fets van tenir lloc al voltant de les 19.50 hores, quan un individu va accedir a una botiga del carrer Major.

Pel que sembla, l’home va agafar un calçat esportiu i va intentar sostreure’l a la distracció. Tanmateix, va ser descobert per un dels empleats, que va impedir que fugís. L’individu va agredir el treballador per poder escapar-se però va acabar sent retingut.

Paral·lelament, van avisar del robatori la Guàrdia Urbana. Una patrulla que es trobava per la zona va acudir ràpidament a la botiga i va procedir a la detenció de l’home, de quaranta-cinc anys i nascut al Marroc, com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb violència i intimidació.

L’arrestat és un delinqüent conegut entre els cossos policials per un llarg historial delictiu, ja que acumula més de trenta antecedents per delictes contra el patrimoni. Per la seua banda, l’empleat va ser atès de les ferides que havia patit, que no eren greus.

D’altra banda, la Policia Local també va denunciar divendres a la tarda per un delicte continuat de furt una dona de trenta-vuit anys després que a les 16.35 hores fos sorpresa intentant furtar diverses peces de roba d’una botiga del carrer Major. També es tracta d’una persona que acumula diverses denúncies i detencions per furts i robatoris. Així doncs, es castigarà amb penes de fins a divuit mesos de presó si l’acusat ha estat condemnat almenys tres vegades. Policies lamenten que gran part dels lladres surten lliures amb càrrecs a les hores de ser arrestats.

Enduriment de llei amb penes de fins a divuit mesos de presó

El Congrés dels Diputats va aprovar a finals de maig endurir el Codi Penal per castigar amb penes de presó de sis a divuit mesos els furts de menys de 400 euros en el cas que hi hagi “multireincidència”. La llei actual, de 2015, preveu penes de presó sempre que el furt superi els 400 euros, però limita el càstig a multa si el valor és inferior.

tracking