SEGRE

SUCCESSOS DENÚNCIES

Cinc detinguts per robatoris amb violència en una nit a Lleida

Roben un mòbil en un comerç al barri del Clot || Dos persones intenten sostreure'n un altre en un local de Prat de la Riba i assalten una persona a Pardinyes

Imatge d’arxiu de la comissaria de la Guàrdia Urbana de Lleida.

Imatge d’arxiu de la comissaria de la Guàrdia Urbana de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Urbana va dur a terme durant la nit de divendres a dissabte un total de cinc detencions per robatoris amb violència i intimidació. Segons van explicar fonts policials, a les 4.25 hores van arrestar dos persones que havien robat un telèfon mòbil al 146 del passeig de Ronda, al barri del Clot. Minuts abans, els agents havien detingut uns altres dos individus per robar un altre telèfon mòbil a una persona al carrer Pintor Xavier Gosé, als voltants de la festa major de Pardinyes.

Aquests també havien intentat robar a l’interior d’un local de joc de Prat de la Riba. Finalment, hi va haver una cinquena detenció per robatori amb violència i intimidació en un comerç d’Alcalde Porqueres, encara que els lladres no van aconseguir emportar-se res, segons les mateixes fonts. Aquests delictes amb violència es van produir després de la batalla campal que va tenir lloc la nit anterior a Prat de la Riba, quan la Urbana va voler denunciar un conductor de patinet elèctric que circulava a gran velocitat i sense casc per la vorera.

Com va publicar ahir SEGRE, una patrulla va veure el jove i li va donar l’alto, però aquest en va fer cas omís, va fugir i va llançar el patinet a un dels agents abans d’entrar en un portal. Una vegada allà va agredir un dels policies quan van entrar a buscar-lo. La situació es va complicar quan un grup de persones que es trobaven a prop va atacar els agents, que van haver de refugiar-se al portal mentre esperaven reforços.

El grup va trencar el vidre de la porta i es va dispersar davant de l’arribada de més efectius de la Urbana i dels Mossos. Un dels agents va ser mossegat pel conductor del patinet, que va acabar detingut per atemptat a l’autoritat, a més de multat per les infraccions de trànsit. La Urbana també va poder identificar diverses persones que podrien formar part del grup que va protagonitzar l’aldarull.

Els agents van ser visitats en un centre mèdic. Segons l’últim balanç de criminalitat del ministeri de l’Interior, en el primer trimestre del 2022 hi va haver 113 robatoris amb violència i intimidació a les comarques lleidatanes, davant 55 l’any passat. A Lleida ciutat, hi va haver 95 robatoris violents, el doble que entre el gener i el març del 2021.

tracking