SEGRE

IGUALTAT ADMINISTRACIÓ

La Paeria de Lleida crea un permís de 8 hores per dolor menstrual, no recuperables

En el marc del nou pla d'igualtat de gènere intern, aprovat a l'últim ple || Reserva del 30 per cent per a dones a les vint noves places a la Guàrdia Urbana

L’alcaldessa accidental, Sandra Castro, va presentar ahir les novetats del pla d’igualtat de la Paeria.

L’alcaldessa accidental, Sandra Castro, va presentar ahir les novetats del pla d’igualtat de la Paeria.PAERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcaldessa accidental de Lleida, Sandra Castro, va presentar ahir les novetats del II Pla d’Igualtat de Gènere Intern de l’ajuntament de Lleida, que preveu un permís de vuit hores al mes per dolor menstrual i la reserva del 30 per cent de les places per a dones a la nova convocatòria per a la Guàrdia Urbana. La presentació del pla, aprovat a l’últim ple, coincideix amb l’inici ahir del termini de presentació de sol·licituds (que conclourà el dia 5 de setembre, inclòs) per presentar-se a la convocatòria de vint noves places de la Urbana, de les quals se n’han reservat set per a dones. Castro va destacar que un dels objectius del govern de la Paeria i del mateix pla d’igualtat és feminitzar la Guàrdia Urbana, per la qual cosa les convocatòries de selecció de personal incorporaran aquesta reserva del 30 per cent per a dones.

Com ja va publicar aquest diari, les vint noves places suposen una de les convocatòries històriques més grans al cos, juntament amb la del 2019.Quant als permisos per dolor menstrual, Castro va indicar que suposen “unes hores que, a diferència d’altres institucions, no s’hauran de recuperar”. A més, la Paeria designarà una persona referent en matèria de drets laborals per a dones que pateixin violència de gènere fora de l’àmbit laboral. Les seues principals funcions seran informar, assessorar i acompanyar les dones de la plantilla municipal que puguin ser víctimes de violència masclista garantint la intimitat i la confidencialitat.El pla intern d’igualtat s’ha elaborat a partir de dades de recursos humans i d’una enquesta interna.

Algunes de les conclusions, segons va detallar el consistori, són que la Paeria és una administració paritària amb majoria de dones, que representen el 58 per cent del personal. Hi ha també majoria femenina en els grups professionals que requereixen més qualificació (A1 i A2). Així mateix, ha constatat un cert desequilibri per raó de sexe en la temporalitat i la parcialitat en l’ocupació de l’ajuntament de Lleida.

Les dones són el 73 per cent del personal que treballa a temps parcial, la qual cosa s’atribueix als convenis de formació, els contractes de substitució i el reforç puntual de serveis que s’utilitzen en subàrees feminitzades com educació, infància i benestar social. També s’abordarà la bretxa salarial que, en salari mitjà, és del 13,56 per cent favorable als homes. Així mateix, s’ha detectat una manca de comunicació inclusiva i no sexista en les ofertes d’ocupació i es fomentarà la participació dels homes en accions formatives sobre igualtat.

tracking