SEGRE

SUCCESSOS DENÚNCIES

Una discoteca de Lleida activa el protocol davant de punxades per una denúncia

La discoteca Biloba l'activa després que una jove notés una marca al braç || Va ser atesa i va rebre l'alta a l'Arnau

Vista exterior del servei d’Urgències de l’Arnau de Vilanova.

Vista exterior del servei d’Urgències de l’Arnau de Vilanova.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La discoteca Biloba va activar aquest dissabte a la matinada el protocol d’actuació per possible punxada. Va ser després que una jove notifiqués al personal que tenia una marca roja al braç, segons expliquen des de l’establiment. Van alertar la policia seguint el mecanisme acordat la setmana passada en una reunió entre el sector de l’oci nocturn, la Paeria i els serveis d’emergència per evitar aquest tipus de violències.

Es tracta de la primera vegada que s’activa aquest protocol i des de la discoteca van assegurar que “prenem totes les mesures per garantir la seguretat dels clients”. Fonts properes al cas van explicar que, poc després de l’incident a la discoteca, Urgències de l’Arnau de Vilanova va atendre la jove, que va assenyalar als facultatius que havia notat una punxada. L’acompanyava una amiga que va explicar que li havien posat droga a la beguda.

Encara que no es va confirmar que es tractés de casos de submissió química i les dos joves van rebre l’alta, des de l’hospital es va notificar l’incident als Mossos, seguint el protocol establert.

El passat 3 d’agost, una veïna de Lleida va formalitzar la primera denúncia davant dels Mossos d’Esquadra per una punxada a la zona dels Vins. La dona va denunciar que es trobava asseguda en un portal a la sortida d’un local d’oci nocturn quan un jove li va clavar una punxada al maluc. Va assegurar que després de la punxada es trobava “submisa” i quatre individus que es van atansar a ella van voler agredir-la sexualment, encara que un amic que l’acompanyava va sortir en la seua defensa.

Aquest cas se sumaria al de la jove que va ser atesa a l’Arnau de Vilanova a l’assenyalar que havia patit una punxada quan era al Monegros Desert Festival, si bé aquest cas no s’ha denunciat als Mossos d’Esquadra. L’onada de punxades ha provocat la mobilització de la policia catalana, que incrementarà la vigilància en l’oci nocturn per evitar atacs a dones amb xeringa. Coincidint amb les festes majors, cada vegada més municipis compten amb punts lila.

tracking