SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Condemnat a 10 mesos per trucar a la seua exparella des de la presó

Una ordre judicial li prohibia parlar amb ella

Vista panoràmica del Centre Penitenciari Ponent.

Vista panoràmica del Centre Penitenciari Ponent.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un intern de Ponent ha estat condemnat a 10 mesos de presó per trucar a la seua exparella des del centre penitenciari i incomplir l’ordre judicial que li prohibia comunicar-se amb ella a través de qualsevol mitjà. La sentència és de l’Audiència Provincial d’Osca, que confirma la pena imposada en primera instància pel Jutjat Penal 2 d’Osca, d’on és originari l’acusat. Segons la resolució, el condemnat complia condemna a la presó de Lleida per diversos delictes de violència masclista, entre les quals el de trencament de condemna.

De fet, en el moment de la seua estada a Ponent, tenia en vigor una ordre judicial que li prohibia comunicar-se amb la seua exparella per sentència ferma de sis mesos de presó per trencament de condemna previ. La sentència assenyala que ha quedat provat que el processat va trucar a la seua exparella des de la presó de Ponent el febrer del 2020 utilitzant un telèfon mòbil amb número ocult.L’Audiència rebutja el recurs de la defensa, que al·legava que al seu defensat no li havien trobat cap telèfon a sobre amb el qual trucar a la seua exparella. En aquest sentit, el tribunal assenyala que la víctima va denunciar que li havia trucat l’acusat, per la qual cosa es dona plena credibilitat a la dona.Segons les últimes dades d’atenció policial publicades pels Mossos d’Esquadra, en el primer semestre de l’any un 10% dels delictes de violència masclista en l’àmbit de la parella registrats a les comarques lleidatanes es van cometre en un trencament de condemna, és a dir, incomplint les mesures cautelars dictades per un jutge.

En total, van ser 52 delictes amb trencament de condemna. En el cas de la violència masclista en l’àmbit familiar, aquest percentatge cau fins a un 5,8% del total de delictes.Entre el gener i el juny d’aquest any, la policia catalana ha atès una mitja de quatre dones al dia víctimes de violència masclista a les comarques lleidatanes. Una xifra que s’ha disparat un 25,5% respecte al mateix període de l’any passat i que supera els registres d’abans de la pandèmia.

Durant el primer semestre es van atendre un total de 723 dones víctimes de violència masclista, tant en l’àmbit de la parella com en el familiar, a les comarques de Ponent i del Pirineu. Pel que fa a les denúncies, els Mossos d’Esquadra en van comptabilitzar 637 en el primer semestre del 2022, un 15% més respecte a l’any passat. També pugen les detencions. Concretament, en sis mesos s’han dut a terme 246 arrestos, entre els quals tres de menors d’edat.

tracking