SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Li demanen dos anys de presó per un cop de colze a un mosso

Concentració en suport a l’acusat a les portes del Canyeret.

Concentració en suport a l’acusat a les portes del Canyeret.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia va sol·licitar ahir una condemna de dos anys de presó per a un jove acusat de donar un cop de colze a un agent dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra al finalitzar una concentració de protesta davant dels jutjats del Canyeret que va tenir lloc el 15 d’octubre del 2019 en suport als investigats per l’okupació del Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) el 2016. La vista es va celebrar al jutjat penal 3. L’acusat va negar que agredís un agent dels ARRO i va explicar que “participava en una concentració pacífica quan van començar a arribar els antiavalots amb les porres.

"Jo anava caminant i a l’altura del Col·legi d’Arquitectes un dels policies em va donar l’alto. Em va agafar el mòbil, em va demanar que li donés la contrasenya per desbloquejar-lo i em va amenaçar de detenir-me si no ho feia. M’hi vaig negar però no li vaig pegar ni em vaig resistir encara que em van acabar arrestant”.

En canvi, l’agent, que va declarar en qualitat de testimoni, va afirmar que “baixàvem amb la furgoneta des de la zona del col·legi Cervantes i el cap de l’operatiu ens va demanar identificar els concentrats que se n’anaven corrent. Al donar l’alto a un d’ells, l’acusat em va donar un cop de colze al pit per intentar fugir però el meu company va poder retenir-lo”. L’altre agent va ratificar aquesta versió.

També van declarar dos joves que van participar en la protesta i que també van ser identificats. Ambdós van negar que l’acusat colpegés l’agent. La defensa va demanar l’absolució.

Abans del judici, mig centenar de persones, convocades per la Plataforma Antirepressiva de Ponent, es van concentrar al Canyeret en suport al jove acusat.

tracking