SEGRE

Un gos perillós fereix un home de 34 anys a l'Horta de Lleida

Va ocórrer ahir a la tarda a la partida Caparrella

Imatge d'arxiu d'una ambulància del SEM.

Imatge d'arxiu d'una ambulància del SEM.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un home de 34 anys va resultar ferit ahir a la tarda al ser atacat per un gos de raça potencialment perillosa al pati d’una casa de la partida Caparrella, a l’Horta de Lleida.

El succés va tenir lloc cap a les 19.30 hores, quan per causes que es desconeixen un gos, que seria d’una barreja entre les races pitbull i american stanford, es va posar violent i va intentar mossegar la seua propietària i finalment va acabar mossegant un home que també es trobava allà, segons va informar la Guàrdia Urbana.

Les tres persones que hi havia al pati es van refugiar a l’interior del domicili. Al lloc van acudir patrulles de la Guàrdia Urbana, una dotació dels Bombers de la Generalitat i una ambulància del SEM. L’home ferit, amb mossegades en un braç i una cama, va ser evacuat en ambulància a l’Arnau de Vilanova per ser tractat de les ferides.

Per la seua part, la Guàrdia Urbana va obrir les diligències d’investigació ja que una persona havia resultat ferida. El gos va quedar confinat al pati, que està tancat. Paral·lelament, van contactar amb els Agents Rurals perquè sedin l’animal i així puguin traslladar-lo a la gossera municipal, una cosa que està prevista per avui.

Normativa

D’altra banda, la vacunació contra la ràbia dels animals de companyia, fins ara voluntària, passarà a ser obligatòria a Catalunya. Ho va anunciar ahir Núria Ribas, responsable de Prevenció en Salut Animal de la Generalitat, que està preparant un decret per a aquesta tardor. Per la seua part, el Consell de Col·legis Veterinaris va defensar ahir que la vacunació és l’estratègia “més rendible” per prevenir la ràbia en humans. Les infeccions estan repuntant pels desplaçaments de persones i animals de països de l’est d’Europa i el nord de l’Àfrica

tracking