SEGRE

PROTESTES IGUALTAT

Mobilització a Lleida en suport als drets de les dones iranianes

A la plaça Ricard Viñes, per recordar les víctimes de les protestes || “Jo soc lliure i no tinc por. Volem viure en pau”, va assenyalar una jove de l'Iran

Concentració ahir a la plaça Ricard Viñes contra la violència cap als manifestants a l’Iran.

Concentració ahir a la plaça Ricard Viñes contra la violència cap als manifestants a l’Iran.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Mig centenar de persones es van congregar ahir a la plaça Ricard Viñes per acompanyar la jove iraniana resident a Lleida Marjan H Tehrani, que va voler aixecar la veu contra la violència que es viu al seu país en les mobilitzacions per reclamar els drets de les dones a l’Iran arran de la mort de Mahsa Amini, que va morir sota custòdia després de ser detinguda per la “policia de la moral” al portar mal posat el vel. “Volia aprofitar que jo soc aquí i puc parlar lliurement per fer un acte en suport als ciutadans del meu país, quan el Govern està responent amb violència, matant gent, davant d’unes mobilitzacions pacífiques”, va assenyalar.Fa vuit anys que Tehrani viu a Lleida, on va venir a fer el doctorat en Química a la Universitat de Lleida. Visiblement emocionada, va explicar que volia fer un acte a la capital del Segrià com s’estan fent en altres ciutats per explicar què succeeix a l’Iran i denunciar les limitacions que pateixen en matèria de drets tant homes com dones.

En aquest sentit, va agrair a les persones que la van acompanyar ahir el suport rebut, així com a la Paeria, per haver facilitat poder dur a terme l’acte. En declaracions a aquest diari, va explicar que “fa molts anys que tenim ganes de parlar i exigir els nostres drets. Les dones intenten dir que no volen que se les obligui a portar el vel, que volen poder triar i viure en llibertat i amb igualtat, i ho estan fent de forma pacífica”.

Tanmateix, va afegir, “el Govern respon matant gent, limitant-nos encara més, tallant internet o amb restriccions d’informació, penes molt dures de presó, detencions...”. En el seu manifest, Tehrani va assenyalar que ja han mort vuitanta persones en les protestes a l’Iran i s’ha detingut 700 persones. I va denunciar que s’està armant menors “per matar gent pacífica”.

“Volem justícia, volem que les persones amb hijab o sense hijab i de diferents religions convisquin felices lliurement, sense falta de respecte a la nostra societat”, va dir. Per això, va demanar que la societat continuï donant-los suport. L’acte d’ahir va comptar amb un minut de silenci en record a les víctimes en les protestes a l’Iran i una lectura de poemes.

tracking