SEGRE

TRIBUNALS TEMPTATIVA D?HOMICIDI

Demanen presó per tirar un jove d'una passarel·la a Lleida

La Fiscalia sol·licita l'arrest de l'acusat perquè vagi a judici, suspès per segona vegada || Li reclamen nou anys de presó

La víctima, estirada a terra després de caure de més de 2 metres.

La víctima, estirada a terra després de caure de més de 2 metres.M. CABELLO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia va sol·licitar ahir al migdia a l’Audiència de Lleida que dicti una ordre de recerca, detenció i ingrés a la presó per al jove acusat de tirar-ne un altre al buit des de la passarel·la de la plaça Sant Joan el 4 de desembre del 2020 per poder garantir la seua presència al judici, que ahir es va suspendre per segona ocasió. La primera vegada va ser a l’abril, quan l’acusat estava empresonat preventivament però, llavors, no van assistir-hi ni la víctima ni els testimonis. L’advocat de la defensa no es va oposar a la petició que va fer el Ministeri Públic al tribunal, que va acordar suspendre la vista oral.

L’acusat, que s’enfronta a una petició de nou anys de presó per una temptativa d’homicidi, es troba des del maig en llibertat amb càrrecs després d’estar prop d’un any i mig empresonat preventivament, segons van informar fonts judicials. Segons el Ministeri Públic, els fets van tenir lloc cap a les 19.15 hores del 4 de desembre del 2020, quan l’acusat es trobava a la passarel·la, a la zona més propera a l’església de Sant Joan, amb dos persones més. En un moment donat, es va atansar a la víctima, que estava amb un altre grup de persones, i li va demanar un cigarro.

Davant de la negativa d’aquesta, l’acusat, segons l’escrit d’acusació, va amenaçar el jove amb una navalla tipus papallona. Quan la víctima va procedir a anar-se’n, el processat, segons la Fiscalia, el va empènyer a l’altura del pit i el va fer caure des de la passarel·la, una altura de més de dos metres. Quan la víctima ja es trobava al terra, segons l’escrit d’acusació, l’acusat s’hi va dirigir amb la intenció d’agredir-lo amb la navalla mentre cridava “vull matar-lo”, però van ser els seus propis amics els que van impedir que l’agredís i tots tres van fugir del lloc.

La víctima es va quedar inconscient a causa de l’impacte contra el terra i va ser traslladada amb una ferida oberta al cap a l’hospital Arnau de Vilanova. Els Mossos d’Esquadra van arrestar l’acusat uns dies després, el 9 de desembre, en una actuació a la plaça del Dipòsit. El jutge va decretar el seu ingrés preventiu a la presó.

tracking