SEGRE

TRIBUNALS COMERÇ

Un jutge indaga si Pueyo i Postius van vulnerar la llei per frenar el pla de Torre Salses

El jutjat número 2 admet a tràmit la querella que Promenade Lleida va presentar contra tots dos per presumpta prevaricació per les traves a l'àrea comercial || Els ha citat perquè declarin el 13 de gener

Recreació virtual del complex Promenade Lleida a Torre Salses.

Recreació virtual del complex Promenade Lleida a Torre Salses.PROMENADE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat d’instrucció número 2 de Lleida ha admès a tràmit la querella presentada pels promotors del parc comercial i d’oci Promenade Lleida a Torre Salses contra l’alcalde, Miquel Pueyo, i el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, per un presumpte delicte de prevaricació. El jutge ha acordat l’inici de les diligències a l’acceptar com a indiciàriament delictius els fets descrits a la demanda i ha citat a declarar l’alcalde i l’edil el dia 13 de gener del 2023. També ha ordenat la remissió per part de l’ajuntament de diferents expedients relatius a la tramitació del projecte, i ha donat trasllat de la querella i les diligències a la Fiscalia.

Els impulsors de Promenade, Eurofund Group i Ramat, argumenten a la querella que els denunciats han orientat la seua actuació de forma deliberada per impedir l’execució del planejament urbanístic del sector SUR 42 de Torre Salses i, amb això, aturar la implantació del complex comercial. Recorden que l’actual govern municipal va incloure al seu programa “aturar Torre Salses” i remarquen que “han incomplert deliberadament el planejament urbanístic de Lleida i les obligacions de gestió urbanística que se’n deriven”. Afegeixen que aquesta acció judicial “constitueix l’últim i indesitjat mitjà a què ha hagut de recórrer aquesta empresa, ja que qualsevol diàleg amb l’equip de govern local ha estat impossible”.Fa anys que aquesta iniciativa, prevista entre la Bordeta i Magraners, ha de superar contínues traves.

L’anterior govern del PSC va aprovar bona part del projecte comercial i també va acordar la construcció del vial d’accés. L’actual govern es va veure obligat a aprovar el pla de reparcel·lació el juliol del 2021 per complir la llei, la qual cosa va provocar la ruptura del Comú amb ERC i Junts. A més a més, la Generalitat va denegar de forma definitiva concedir la llicència comercial, cosa que va provocar que els promotors presentessin un recurs contenciós contra aquesta resolució.

“Estem molt tranquils, no té fonament”

“Estem molt tranquils, amb ganes d’anar a declarar i avançar per tancar aquesta carpeta, és una querella sense fonament, instrumentalitzada per defensar uns interessos econòmics privats molt concrets, acusant injustament uns càrrecs electes que vetllen per interessos generals de la ciutat.” D’aquesta manera van respondre ahir els grups d’ERC i Junts, que formen el govern de la Paeria, a l’admissió a tràmit de la querella contra Miquel Pueyo i Toni Postius. Van considerar que “no té cap fonament, més enllà de l’objectiu il·legítim de voler exercir por i pressió”. Van incidir en el fet que “el model comercial promogut per Promenade a Torre Salses no és el nostre”, però remarquen que això “no es tradueix a haver incomplert de cap manera la legalitat vigent per acció o omissió”. “Sempre hem dit que compliríem tots els passos i tràmits urbanístics que van quedar lligats al final del mandat anterior i així ho hem fet”, van assenyalar. Van recordar també que el Comú el juliol del 2021 “va ser cessat del govern per discrepàncies sobre la tramitació de Torre Salses” i van destacar que, “paradoxalment, els querellats van patir una crisi política per voler fer les coses correctament i ara se’ls acusa injustificadament d’arbitrarietat”.

Un projecte de 56.000 m² que preveu 100 milions d’inversió Els promotors del parc comercial i d’oci Promenade Lleida asseguren que suposarà una inversió superior als 100 milions d’euros i generarà 1.500 llocs de treball durant la construcció. El parc suma en total 56.000 metres quadrats de superfície bruta per llogar i està previst amb un concepte d’espais exteriors, amb un llac i 20.000 m² de zones verdes. Preveuen un hipermercat de la cadena Esclat de més de 8.000 metres quadrats un cine d’última generació del grup Yelmo amb butaques VIP, un gimnàs de l’ensenya Fitness Park, un basar Sakito, restauració i un centre d’oci juvenil i familiar denominat Ilusiona, amb pista de bitlles, experiències de realitat virtual i cine 4D, així com desenes d’establiments. Els impulsors van indicar en el seu moment que el complex podria obrir vint-i-quatre mesos després del començament de les obres, per a les quals encara no hi ha una data fixada.

tracking