SEGRE

CERTAMEN PROMOCIÓ

La Fira del Torró d'Agramunt omple els carrers i pavellons amb més de 30.000 visitants

La directora destaca que ha estat una edició d'èxit tant pel volum d'assistents com per les vendes || Els torronaires han fet la seua producció en una sola setmana per la falta de matèries primeres

Els visitants van omplir el pavelló de la Fira del Torró.

Els visitants van omplir el pavelló de la Fira del Torró.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fira del Torró d’Agramunt ha aconseguit superar en dos dies els 30.000 visitants, 8.000 més que en la darrera edició. Segons la directora, Tamara Lombardo, el retorn a la normalitat ha estat tot un èxit: “Hem recuperat la imatge dels carrers i els pavellons plens de gent com abans de la pandèmia, i pel que fa a vendes, els torronaires estan molt satisfets, la qual cosa els permet començar amb optimisme la campanya de Nadal.” La directora va destacar també en la seua valoració l’èxit de l’aposta de l’Aula de la Xocolata i el Vi, situada a l’interior de l’Espai Guinovart, “ja que en la majoria de propostes de maridatge de xocolate i vi de Costers del Segre han pogut penjar el cartell de ple”. Aquesta nova aposta permet a més descongestionar la fira ampliant el recinte fins a la plaça del Mercat, en la qual s’ubica l’Espai Guinovart i on a més s’ha destinat un espai de jocs infantils a tota la plaça.

Segons el torronaire Lluís Roig, durant la jornades de la Fira del Torró “Agramunt es transforma, el volum de gent i l’ambient festiu et transmet la sensació d’estar en una altra població”. Un altre fet diferencial de la Fira del Torró, explica el torronaire Fèlix Valero, és que és un certamen en què a més d’haver-hi molt públic “es ven molt”. El cert és que la Fira del Torró, a banda dels 180 estands de torrons i productes de proximitat, ha sabut recrear propostes per a públics diferents que van des de l’Aula del Gust, per degustar les receptes de professionals, fins a l’Espai de la Cuita, on es pot elaborar el torró.Els torronaires van admetre ahir que han hagut de fer la producció de la fira en tan sols una setmana.

El canvi climàtic i el retard de les collites han provocat que les matèries primeres hagin arribat aquest any amb molt retard.

“Àngel Velasco va fer que el torró hagi estat reconegut a tot Europa”

La clausura del certamen va ser presidida aquest any pel relleu emotiu del Menestral Torronaire, Àngel Velasco Pérez, que va morir el mes de setembre passat, pel seu fill Àngel Velasco Guerrero. L’alcaldessa, Sílvia Fernández, va voler destacar que “en 22 anys d’esforç incansable, Àngel Velasco va aconseguir que el torró d’Agramunt fos reconegut a tot Europa, per això sempre estarem en deute amb ell”.

L’alcaldessa va voler destacar de Velasco no només el fet que va saber aixecar una marca, Vicens, que era a les portes del tancament per falta de continuïtat, sinó que va revolucionar la indústria del torró posant Agramunt al mapa, donant continuïtat al treball artesà i respectant i impulsant la tradició i les associacions d’Agramunt. El seu fill va agafar el relleu de mans dels altres tres menestrals, Àngel Lluch, Lluís Roig i Fèlix Valero, i molt emocionat només va pronunciar la frase “no m’agrada avui ser aquí al lloc del meu pare, però com ell, em comprometo a portar el torró d’Agramunt per tot el món”. A l’acte es va atorgar el reconeixement de Torronaire d’Honor a Jordi Martí, que ha estat secretari de l’IGP Torró d’Agramunt des dels inicis.

Els visitants van omplir el pavelló de la Fira del Torró.

Els visitants van omplir el pavelló de la Fira del Torró.X.S.

Els visitants van omplir el pavelló de la Fira del Torró.

Els visitants van omplir el pavelló de la Fira del Torró.X.S.

tracking