SEGRE

URBANISME PATRIMONI

Comencen els treballs per reparar la muralla de la Seu Vella de Lleida

Amb la retirada de runa del tram que es va enfonsar el 2021 al costat del baluard de Louvigny || Les obres duraran sis mesos

Una grua retirant runa al tram que es va esfondrar l’abril de l’any passat.

Una grua retirant runa al tram que es va esfondrar l’abril de l’any passat.R. PUJADES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les obres de restauració de la muralla de la Seu Vella ja han començat i ahir una excavadora estava retirant la runa acumulada de l’últim ensorrament que hi va haver l’abril de l’any passat entre els baluards de Louvigny i de la Reina. Segons van informar fonts municipals, ahir dilluns estaven fent treballs previs de retirada de les restes de l’ensorrament per poder començar les obres de consolidació de la muralla i de la recuperació del baluard de Louvigny. Van afegir que les obres ja estan adjudicades a l’empresa B.

Biosca SL i que compten amb un pressupost de 292.729,11 euros, IVA inclòs. Al marge de restaurar i consolidar els trams de muralla en mal estat, també es preveu actuar als baluards del Rei i de la Reina, a banda del de Louvigny. Estava previst que les obres comencessin a mitjans del mes de setembre, però finalment ho fan ara i duraran aproximadament sis mesos.

A part d’aquests treballs, més endavant es restauraran altres trams de la fortificació per un import que rondarà el milió d’euros. Les obres estaran finançades per l’ajuntament, la Diputació, la Generalitat i els fons europeus Feder. Val a recordar que el 2018 també es va ensorrar un altre sector de la muralla pel seu mal estat.

tracking