SEGRE

PAERIA BALANÇ

Investigadors privats per 'caçar' autors d'abocaments a l'Horta de Lleida

Així ho afirma l'alcalde a la conferència anual del Col·legi de Periodistes || Fruit de la seua vigilància ja han entregat informes sobre tres d'aquestes infraccions

L’alcalde, durant la conferència d’ahir al restaurant Davall, a la Llotja.

L’alcalde, durant la conferència d’ahir al restaurant Davall, a la Llotja.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria ha recorregut a investigadors privats per caçar autors d’abocaments il·legals de residus a l’Horta. Així ho va indicar ahir l’alcalde, Miquel Pueyo, a la conferència anual que organitza el Col·legi de Periodistes, i fonts municipals van detallar que aquests professionals ja han entregat tres informes documentant tres abocaments. Vigilen durant diverses hores zones de les partides susceptibles de patir aquest tipus d’incivisme i recopilen proves sobre el tipus de residus dipositats, la infracció comesa i dades que permetin la identificació de l’autor.

Amb aquests informes, l’ajuntament pot iniciar un expedient sancionador, que pot acabar comportant multes als autors d’entre 400 i 4.000 euros en el cas de les infraccions lleus. La normativa assenyala, a més, que les greus estan sancionades amb entre 4.001 i 150.000 euros i les molt greus, entre 150.001 i 1.200.000 euros. Aquesta acció forma part del pla de millora de l’espai públic, que fins a finals d’octubre havia completat 296 de les 714 actuacions de reforç de la neteja i manteniment previstes als barris.

Pueyo va recordar també que agents de la Guàrdia Urbana de paisà sancionen conductes incíviques com deixar bosses d’escombraries fora dels contenidors i va sol·licitar col·laboració ciutadana. Així mateix, va considerar que el contracte amb la concessionària del servei de neteja i recollida d’escombraries, Ilnet, es va prorrogar “de manera irresponsable el 2018, de manera que els seus recursos són per a una ciutat més petita” i no permeten, per exemple, una neteja a fons del paviment al no disposar d’una màquina adequada. Quant a la inseguretat a la ciutat, l’alcalde va reclamar més contundència judicial per combatre la reincidència de delinqüents que poden acumular fins i tot fins a vuitanta antecedents per fets similars.

Descarta un possible pacte amb el PSC el 2023

Respecte a les eleccions municipals del maig del 2023, Pueyo va dir que “l’objectiu d’ERC és ser la força més votada”, però va afegir que “s’ha de tenir la capacitat de sumar”. En aquest sentit, va dir que no es veu governant amb els socialistes i va apuntar que els possibles pactes postelectorals dependran del “grau de maduresa” demostrat pels partits durant els quatre anys d’aquest mandat, en què uns han estat capaços de “bastir ponts i d’altres, muralles”. Va admetre que el mandat ha estat complicat pel pas del govern tripartit a un altre en minoria amb Junts després de la sortida del Comú; i també per la covid i la fallida moció de censura de principis d’aquest any.

Va dir que el preocupa una possible caiguda de la participació en els comicis pel cansament dels ciutadans després de les limitacions per la pandèmia i pel “desencant” després de l’1-O.

Afirma que el volum d’obres superarà el del pla Zapatero

L’alcalde va subratllar que gràcies al pressupost del 2023 i als fons Next Generation podran afrontar “reptes” i va apuntar que el nivell d’obres superarà el del pla Zapatero impulsat arran de la crisi del 2008. Va destacar la remodelació de la rambla d’Aragó, Prat de la Riba i els carrers Girona, Vallcalent o Alcalde Costa, la rehabilitació energètica de blocs antics i del Palau de Vidre, i la creació de senders poblats d’arbres.

Va remarcar que el futur polígon de Torreblanca-Quatre Pilans “en un horitzó de vint-i-cinc o trenta anys pot generar entre 6.000 i 12.000 llocs de treball”. Va dir també que està a punt la cessió del solar per a la residència de Pardinyes, que el Museu Morera estarà enllestit el primer trimestre del 2023 i que l’any que ve licitaran el pla de l’estació, amb un centre comercial.

tracking