SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Acusa un amic d'abusos en una casa rural de Raimat mentre dormia

Fiscalia sol·licita 7 anys de presó i l'acusat diu que “va entendre malament els senyals”

L’acusat, durant el judici celebrat ahir a l’Audiència.

L’acusat, durant el judici celebrat ahir a l’Audiència.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una jove va relatar ahir durant un judici celebrat a l’Audiència de Lleida que va patir abusos per part d’un amic mentre dormia en una casa rural de Raimat. Els fets van tenir lloc l’agost del 2020 quan es trobaven almb un grup de persones celebrant una festa en una casa rural. La víctima va explicar que a la nit se’n va anar a dormir en una de les habitacions i que es va despertar “quan vaig notar que em posaven els dits dins de la vagina”.

Va afegir que quan es va adonar del que passava “corria cap al lavabo mentre ell era a la porta demanant-me perdó”. La jove va sortir de l’habitació i va explicar el que havia passat a altres persones que eren a la casa, mentre responia a l’acusat que “els dits no es fiquen sense voler”. Per la seua part, el processat va admetre que havia fet tocaments a la víctima, va assenyalar que “vaig malinterpretar els seus senyals” i el “coqueteig” que va considerar que tenia la víctima amb ell i va demanar perdó.

Tanmateix, va negar que li fiqués els dits i va assegurar que havia estat consumint alcohol i drogues. La Fiscalia va considerar provat els fets, pels quals demana una condemna de set anys de presó per abús sexual agreujat. Per la seua banda, la defensa, que va demanar l’absolució perquè es tracta de “la paraula d’un contra la de l’altre”, i que en cas de ser condemnat se li imposi un any de presó amb els atenuants d’intoxicació etílica, confessió, reparació del dany i dilacions indegudes.

“Amb la nova llei seria agressió sense violència al no ser consentit”

? Durant el judici d’ahir, el fiscal va assenyalar que els fets serien considerats una agressió sexual amb la nova llei del “només sí és sí”, en què s’eliminen els abusos, en aquest cas d’un tipus lleu al no haver-hi violència ni intimidació, a l’assenyalar que no hi va haver consentiment. D’altra banda, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va assenyalar ahir en unes jornades que les violències sexuals són “la forma de violència més prevalent, més invisibilitzada i més naturalitzada” i va recordar que el nou pla dels Mossos posa les víctimes al centre.

tracking