SEGRE

SEGURETAT TECNOLOGIA

La Urbana començarà a vigilar amb un dron Lleida a partir del gener

Per ara en té dos, un per a tasques de control i un altre per entrenar els agents

L’alcalde, Miquel Pueyo, i el regidor de l’Horta, David Melé, amb els drons a la reunió amb la FAV.

L’alcalde, Miquel Pueyo, i el regidor de l’Horta, David Melé, amb els drons a la reunió amb la FAV.AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Urbana començarà a utilitzar drons per patrullar per la ciutat a partir del mes de gener. Així ho van assegurar ahir fonts municipals, que van precisar que el cos ja disposa de dos d’aquests aparells, un que s’encarregarà de fer les tasques de vigilància i un altre per a entrenament, i que ara està ultimant el reglament que especificarà tant els seus usos com les zones per les quals podran volar. La previsió de l’ajuntament és aprovar al ple del desembre el reglament perquè a partir del gener puguin estar en ple funcionament.

Les mateixes fonts van detallar que les seues tasques seran diverses, ja que “tenen una càmera tèrmica que servirà per buscar persones desaparegudes, a més d’una altra càmera que podrà servir per detectar abocaments il·legals d’escombraries així com incendis o altres infraccions”. Precisament, una de les zones en les quals més s’utilitzaran aquests aparells serà l’Horta. Així ho va assegurar ahir l’alcalde, Miquel Pueyo, en la reunió amb els representants de la comissió de l’Horta de la Federació d’Associacions de Veïns (FAV).

Va detallar que aquests dos drons s’afegiran a la resta de dispositius de vigilància que hi ha tant al conjunt de Lleida com a les diferents partides. Val a recordar que aquests dos aparells han costat un total de 17.370 euros IVA inclòs, i que a l’Horta hi ha un total de 38 càmeres amb lectors de matrícula que s’utilitzen per vigilar la circulació de vehicles per les partides i prevenir així possibles abocaments, robatoris o assalts en torres i domicilis. Per la seua part, el president de la comissió de l’Horta, Francesc Montardit, va reclamar que també hi hagi patrulles de paisà vigilant els camins, així com controls aleatoris.

Així mateix, va demanar que es destinin unitats específiques de la unitat ciclista per vigilar l’Horta.

tracking