SEGRE

INICIATIVA COMUNITÀRIA LECTURA

L'escola Príncep de Viana obre la biblioteca a nens i famílies de la zona

El 'Bibliobarri' funcionarà els dimarts i dijous

Presentació del ‘Bibliobarri’, a l’escola Príncep de Viana.

Presentació del ‘Bibliobarri’, a l’escola Príncep de Viana.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’escola Príncep de Viana, la Paeria i el consell territorial de la Noguerola van presentar ahir el projecte comunitari Bibliobarri, que consisteix en l’obertura de la biblioteca del centre als nens i famílies del barri. Obrirà tots els dimarts i dijous de sis a vuit de la tarda, i cada dos setmanes hi haurà xarrades d’entitats de la zona i contacontes per part dels estudiants d’Educació de la Universitat de Lleida. La tinent d’alcalde Sandra Castro va agrair la “generositat” de l’escola, que va impulsar la iniciativa des del març passat, així com de les associacions col·laboradores i els voluntaris que vetllaran pel bon ús i funcionament de l’espai.

Castro va indicar que el projecte està ideat per “obrir les escoles a la zona de la ciutat on estan ubicades”.El director del centre, Jordi Vidal, va explicar que el Bibliobarri naix a proposta de la direcció de l’escola per donar resposta a la necessitat de la zona de disposar d’espais comunitaris.Per la seua part, Sandra Castro va recordar que la iniciativa s’engloba dins del programa Patis oberts, que consisteix a obrir els patis dels centres públics fora de l’horari lectiu, durant les tardes o el cap de setmana. “Anem cap a l’horitzó en què hi hagi un mínim d’un pati obert a cada zona educativa de la ciutat”, va concloure la tinent d’alcalde.

Els nens, que per acudir a la biblioteca hauran d’anar acompanyats d’un adult, podran llegir llibres, fer deures, jugar a jocs de taula o simplement passar el temps amb els seus amics i familiars. El Bibliobarri de l’escola Príncep de Viana és una prova pilot que s’avaluarà al març i, depenent dels resultats, ampliarà l’horari d’obertura.

tracking