SEGRE

BARRIS HOSTALERIA

Terrasses sense llicència a l'Illa de l'Oci

La Paeria expedienta tots els bars que hi ha a Jaume II darrere del campus de Cappont per no tenir-les legalitzades || Ocupen sòl privat que és propietat de les comunitats de veïns

Tots els bars d’aquest tram de Jaume II han estat expedientats per l’ajuntament per no tenir legalitzades les terrasses.

Tots els bars d’aquest tram de Jaume II han estat expedientats per l’ajuntament per no tenir legalitzades les terrasses.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament ha obert expedients sancionadors a tots els bars que hi ha al carrer Jaume II entre l’avinguda de Barcelona i el carrer Pere de Cabrera per no tenir llicència de terrassa. Una infracció que té el seu origen en la particularitat que part de la vorera és de propietat comunitària i que ja ha comportat algunes sancions per als titulars d’aquests sis negocis que van dels tres-cents als dos mil cinc-cents euros, a més de l’avís de la possible ordre de tancament de l’establiment si continuen sense legalitzar la terrassa. Sobre aquesta singularitat que ha provocat aquesta onada d’expedients, el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, va assegurar que el problema és amb la vorera del carrer.

“En aquest tram de Jaume II hi ha dos esglaons que divideixen la vorera en dos i el tram més pròxim als habitatges és de titularitat privada, ja que és propietat de les comunitats de veïns dels blocs.” A això se li suma que els sis bars que hi ha a la zona tenen les terrasses al tram que és propietat dels veïns. “Tot el que hi ha de terrassa en aquest tram està en sòl privat, de manera que l’autorització per instal·lar una terrassa l’han de donar les comunitats de propietaris dels edificis, però hem comprovat que cap d’aquestes estava legalitzada”, va detallar Postius, que va afegir que el consistori va indagar sobre aquests locals arran “de les múltiples queixes per sorolls i olors que pateixen els veïns que viuen just a sobre d’aquests locals”. Per tot això, “se’ls ha obert un expedient disciplinari instant-los a legalitzar la seua terrassa o, altrament, podrien rebre multes cada mes”, va dir Postius.Després de detectar aquestes irregularitats, l’ajuntament va començar a enviar instàncies als titulars dels locals a l’octubre perquè legalitzessin la terrassa.

De moment, només un ha sol·licitat ampliar el termini per poder fer el tràmit, mentre que tres han estat sancionats. Dos d’ells hauran de pagar 300 euros, mentre que l’altre haurà d’abonar dos sancions de 2.500 euros per no legalitzar la terrassa, no informar dels canvis fets a l’interior del local ni dotar-lo dels extintors necessaris ni per aportar l’acta de control periòdic del negoci.Val a recordar que, a més de regularitzar les terrasses de Jaume II, fa mesos que la Paeria intenta donar una sortida al local dels antics cines Lauren i el seu aparcament, que porten en desús des del 2015 i eren la insígnia de l’Illa de l’Oci.

L’ajuntament en té censades més de mig miler a la ciutat

L’ajuntament tenia censades l’estiu passat un total de 555 terrasses de bars a la ciutat.

Una xifra que suposa un 14% menys que l’últim recompte que va fer abans de la pandèmia, el 2018, quan n’hi havia 640. L’augment de les terrasses tant a Lleida com a la resta de ciutats ha estat exponencial des de l’entrada en vigor de la llei antitabac el 2011 que va prohibir fumar a l’interior dels locals. En aquell moment n’hi havia 286 de registrades i l’any següent gairebé es van doblar fins a les 490.

tracking