SEGRE

EQUIPAMENTS PARDINYES

Seu/Birdlife i Ipcena exigeixen parar la demolició de les sitges el dia 5

Una cigonya, al costat de la part de la sitja ja demolida.

Una cigonya, al costat de la part de la sitja ja demolida.JORDI ECHEVARRÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les entitats ecologistes Seu/Birlife i Ipcena han presentat un requeriment al director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural perquè paralitzi la demolició de l’antiga sitja de Pardinyes, per a la construcció del futur alberg per a temporers, el proper dia 5 si no està acabat. El motiu que argumenten és que aquest és el dia que marca l’inici de la temporada d’aparellament i reproducció de les cigonyes, en la qual no es permet activitats que pertorbin aquestes aus protegides.

En aquest sentit, les dos entitats destaquen que quan la Paeria va sol·licitar la retirada dels 17 nius que hi havia a la sitja en procés de demolició “comptava amb realitzar l’enderroc total en el període previ al 5 de febrer”, però que a causa de la demora patida pels treballs “és improbable” que estiguin llestos llavors.

En aquest sentit, assenyalen que aquest immoble està ubicat a només 70 metres d’una altra sitja on hi ha 10 nius, per la qual cosa les obres de demolició provocaran que les cigonyes en fugin, amb la consegüent minva de la seua reproducció.

tracking