SEGRE

ENSENYAMENT PROJECTES

Vigilants contra el bullying a Lleida

Alumnes de quinze centres de Lleida detecten i solucionen conflictes de convivència || A través d'un programa denominat #Aquíproubullying

Alumnes de Fedac Lleida que participen en el programa, amb responsables d’Educació.

Alumnes de Fedac Lleida que participen en el programa, amb responsables d’Educació.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una quinzena d’escoles públiques i concertades i instituts de Lleida participen en el programa #Aquíproubullying, que té per objectiu la prevenció, detecció i intervenció davant de l’assetjament escolar. La idea principal és implicar de forma activa l’alumnat a l’hora de detectar possibles situacions de bullying i formar-los (també als docents) perquè siguin capaços de reconduir els conflictes. En cas de no aconseguir-ho, intervenen els tutors i fins i tot en ocasions s’han d’acabar generant incidències, però la finalitat del projecte és apoderar els estudiants per aconseguir millorar la convivència.

El projecte compta amb una durada de tres cursos. El primer es dedica a la formació, el segon a implementar el programa i el tercer, a acabar de desenvolupar-lo i també a elaborar una memòria per al departament d’Educació. La directora de l’escola Fedac Lleida, Verónica Upton, va explicar que en el seu cas van finalitzar el programa oficial el curs passat però han decidit continuar aplicant les mateixes mesures al constatar que han ajudat a “millorar la convivència, conscienciació dels alumnes i els conflictes en els quals hem d’intervenir”.

Precisament ahir autoritats de la conselleria d’Educació van visitar aquest centre per conèixer de primera mà com aplica el programa. Upton va detallar que alumnes de cinquè i sisè de Primària formen un “equip per la convivència” i altres de tercer d’ESO són guaites. “A l’hora del pati, estan pendents de si hi ha algun conflicte i els companys els tenen com a referents”, va indicar.

Es reuneixen quinzenalment amb l’educadora social de l’escola per posar en comú els casos i proposar maneres d’evitar-los, i una vegada al mes amb l’equip directiu, els tutors i la coordinadora de menjador per fer un seguiment. La directora va destacar que gràcies a aquest programa “els mateixos alumnes fan propostes de mesures i compromisos” per millorar la convivència.Segons l’últim registre d’Educació, el curs 2020-2021 van participar en el projecte #Aquíproubullying, a part de Fedac, els col·legis El Carme, Àngel Guimerà (Tàrrega), Àngel Serafí Casanovas (Sort), Macià-Companys (Agramunt), Mare de Deu de Talló (Bellver de Cerdanya), Maria-Mercè Marçal (Tàrrega), Teresa Bergadà (Alguaire) i els instituts d’Alcarràs, Ciutat de Balaguer, La Segarra, Maria Rúbies i Ronda.

tracking