SEGRE

URBANISME NORMATIVA

La Paeria ordena la demolició d'una casa prefabricada a la Cerdera Alta per ser il·legal

Constata que no ha sol·licitat llicència d'obres i que no pot obtenir-la perquè és en sòl urbà no consolidat || A més, el terreny tampoc acollia cap edificació anterior a l'any 1956

Imatge de l’exterior de l’immoble que l’ajuntament ha ordenat enderrocar.

Imatge de l’exterior de l’immoble que l’ajuntament ha ordenat enderrocar.JORDI ECHEVARRÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament ha ordenat la demolició d’una casa il·legal construïda en una de les urbanitzacions de la Cerdera. Es tracta d’una edificació prefabricada ubicada al número 20 del carrer Sol, a la Cerdera Alta i al marge esquerre de l’autovia A-22 (antiga N-240) en direcció cap a Osca. Un informe dels tècnics municipals conclou que l’edificació és il·legalitzable per diversos motius.

Una de les raons és que el terreny on es troba està qualificat com a sòl urbà no consolidat, per la qual cosa no té la consideració de solar on pot aixecar-se un immoble, ja que no s’han executat les obres prèvies d’urbanització necessàries. A més a més, indica que mai s’ha presentat cap sol·licitud de llicència d’obres, al marge que tampoc hauria estat possible concedir-la per la qüestió anterior. L’habitatge hauria tingut possibilitats de ser legalitzat si fos anterior a la primera llei del Sòl del 1956, però els tècnics indiquen que l’ortoimatge d’aquell any que hi ha d’aquest sector demostra que allà no hi havia cap casa.

A banda, l’informe detalla que ortofotos fetes l’any 2021 revelen que va ser construïda aquell any amb mòduls prefabricats. Per tots aquests motius, l’informe conclou que és una construcció “manifestament il·legalitzable”, ja que al trobar-se en sòl urbà no consolidat és impossible que pugui obtenir una llicència.Arran d’aquest, l’ajuntament ha dictat una ordre que concedeix un mes al titular de l’edifici, que és una SL, per a la “restauració de la realitat física alterada”, és a dir, per a la seua demolició i retirada de tots els materials. L’adverteix que, en cas que no ho faci, s’enfrontarà a la imposició de multes o bé a l’execució subsidiària dels treballs per part de l’ajuntament, que posteriorment li passaria la factura.

Així mateix, aquest es reserva la possibilitat d’obrir un expedient sancionador a l’empresa per les infraccions urbanístiques detectades.En els últims anys, la Paeria ha reforçat el control de les edificacions il·legals a l’Horta o en zones amb urbanitzacions, com aquesta. Al marge de la mateixa tasca inspectora dels tècnics municipals, aquest fet ve afavorit perquè la normativa estableix que cada vegada que es produeix un traspàs de la propietat d’alguna construcció en sòl no urbanitzable, el Registre de la Propietat remet una còpia a l’ajuntament, que està obligat a emetre un informe sobre la seua situació a nivell urbanístic.

El consistori recupera una parcel·la que feia de pati privat

L’ajuntament ha recuperat la plena propietat d’una parcel·la ubicada molt a prop del Camp d’Esports després que els propietaris d’una casa annexa hagin complert l’ordre municipal que els obligava a enderrocar el mur que havien aixecat en el seu accés.

Té 118 metres quadrats i està situada al número 6 del carrer Màrius Torres, que no té sortida i al qual només s’accedeix des de l’avinguda de Navarra. La parcel·la va ser cedida gratuïtament a la Paeria el 2006 pels titulars del número 4 perquè està destinada a un vial que donarà sortida a Màrius Torres. Alhora que se cedia la finca a la Paeria, aquesta va concedir als propietaris del número 4 autorització per ocupar-la temporalment per a obres al seu habitatge, deixant clar que l’havien de retornar al final de les obres o, en tot cas, quan la Paeria urbanitzés el vial. Des d’aleshores servia com a pati privat, fins que la Paeria ha ordenat deixar-lo expedit.

tracking