SEGRE

SUCCESSOS MULTIREINCIDÈNCIA

Vuit lladres acumulen 465 arrestos per robatoris, la majoria a l'Eix de Lleida

Els Mossos d'Esquadra tenen controlats vuit lladres a la ciutat de Lleida que acumulen un total de 465 arrestos per furts, també robatoris violents, la majoria a l'Eix Comercial. Un d'ells compta amb 90 antecedents. Un altre, amb 87. S'han incrementat les patrulles i els establiments estan demanant més ordres d'allunyament.

Imatge d’arxiu d’una patrulla dels Mossos d’Esquadra (amb l’anterior uniforme) per l’Eix Comercial de Lleida.

Imatge d’arxiu d’una patrulla dels Mossos d’Esquadra (amb l’anterior uniforme) per l’Eix Comercial de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Vuit delinqüents acumulen actualment un total de 465 detencions per robatoris a la ciutat de Lleida, la majoria dels quals a l’Eix Comercial, encara que també en mercadillos com els que es fan al Camp d’Esports i Pardinyes. Només un o dos estarien a la presó, mentre que hi ha altres lladres que queden fora d’aquest rànquing però tenen més d’una vintena d’antecedents. “Han fet del furt el seu mode de vida.

Roben principalment roba i objectes que poden vendre en mercats il·legals per comprar drogues per al seu consum en la majoria dels casos”, assenyala el subinspector Rafa Melero, cap de Seguretat Ciutadana dels Mossos a Lleida. En aquest rànquing figuren sis homes i dos dones, d’entre 22 i 46 anys. El que més detencions té és un individu de 35 anys amb 90 antecedents.

El segueix un altre, de 39 anys, amb 87 arrestos. Una multireincidència difícil de combatre i contra la qual es va aprovar una nova llei. Perquè aquesta sigui efectiva i “treure de la circulació” aquests lladres tan actius, els Mossos han doblat els esforços en matèria de prevenció al costat dels comerciants i han incrementat les patrulles uniformades i de paisà amb la unitat especialitzada Fura en zones com l’Eix Comercial, sobretot en l’època nadalenca i de rebaixes, amb més aglomeracions.

També hi ha més patrulles als mercats. De fet, aquest dissabte passat van aconseguir detenir dos dones que havien vingut des del Prat de Llobregat per robar al mercat de Pardinyes. “Hi ha mobilitat perquè busquen l’oportunitat.

Sobretot en el robatori de mòbils i carteres”, assenyala Melero. En el cas dels comerciants, valoren molt positivament que els jutges estiguin donant més ordres d’allunyament. A Lleida, hi ha una delinqüent, amb 44 antecedents, amb tres ordres de prohibició d’entrada a botigues de l’Eix

Dos dones del Prat de Llobregat van ser detingudes dissabte per furts al mercat de Pardinyes Interior ja va plantejar obrir-ne una al Barri Antic i la incorporació de 16 nous agents

Rafa Melero, cap de seguretat ciutadana

  • Com actuen aquest tipus de delinqüents? Han fet del furt el seu mode de vida, en molts casos per problemes de drogues.  Alguns també tenen antecedents per robatoris violents. Es reforcen les patrulles a l’Eix i als mercats amb unitats especialitzades.
  • Què aconsellaria? Denunciar, sempre. Comptar amb mesures mínimes de seguretat, hi ha més botigues que contracten vigilants, i també, en el cas dels comerciants, demanar al jutjat una ordre d’allunyament.
  • Han augmentat els robatoris violents? Aquest tipus de lladre cometrà un furt. Però si la víctima planta cara, pot acabar sent violent. És el que hem d’evitar. Ens ajuda molt més que aportin imatges o una descripció.
  • Hi ha més denúncies? Sí, i això és el que volem, perquè ens permet poder actuar. Poder demanar cita prèvia per denunciar ha ajudat molt. Intentem anar a judicis ràpids perquè acumulin condemnes, se’ls apliqui la llei i ingressin a la presó.

Lleida, segona capital catalana amb més delictes per habitants

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va anunciar en la seua última visita a Lleida, per assistir a la Junta Local de Seguretat, que el departament es planteja obrir una nova comissaria a la capital del Segrià. En una resposta parlamentària publicada ahir, el conseller justifica aquesta nova comissaria per “incrementar els espais policials” i mantenir l’equipament actual que serveix com a comissaria de la Regió Policial de Ponent. En la mateixa resposta, Elena assenyala que s’incorporaran setze efectius dels Mossos a Lleida “quan es resolguin totes les accions derivades del concurs general de trasllats”. Pel que fa a l’estat de la seguretat a Lleida ciutat, Interior assenyala que la taxa de delictes en el període d’octubre del 2021 a setembre del 2022 va ser de 93,40 delictes per cada 1.000 habitants.

De totes les capitals de província, assenyala, Lleida es troba en la segona posició pel que fa al nombre de delictes per cada 1.000 habitants, darrere de Barcelona. En el cas de la Regió Policial de Ponent, ocupa el cinquè lloc amb una taxa de 60,06 delictes per cada 1.000 habitants, darrere de Metropolitana Barcelona (113,4), Camp de Tarragona (70,67), Girona (70,61) i Metropolitana Sud (61,93).

tracking