SEGRE

El Govern obre abans i per a totes les edats els ajuts al lloguer

La convocatòria de les subvencions generals s'ha publicat aquest dimecres

Rècord històric del preu del lloguer a Lleida al disparar-se la demanda

Rècord històric del preu del lloguer a Lleida al disparar-se la demandaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de la Generalitat ha anunciat que enguany destina 124 milions d’euros a ajudes perquè les famílies puguin fer front al pagament del lloguer. Són principalment per a dos modalitats d’ajuts: els generals i els urgents. Els primers, amb una dotació inicial de 104,15 milions i la convocatòria dels quals s’obre aquest dimecres, estan destinats a aquelles famílies que no es troben en risc imminent d’exclusió però que necessiten d’un ajut per poder seguir residint en l’habitatge on viuen. I els segons, amb una reserva de 13,16 milions i on la convocatòria està permanentment oberta, per a aquelles que sí que necessiten d’ajuts urgents que eviten els desnonaments, bé perquè es troben en una situació d’emergència o bé per qüestions sobrevingudes. A més, el Govern ja va obrir el mes de febrer passat una convocatòria extraordinària de 6,7 milions per atendre el 100% dels joves que van demanar l’ajut al 2022. Amb aquests imports, que es podran ampliar, el Govern espera poder atendre prop de 70.000 llars.

Per als ajuts generals, aquest any la convocatòria surt abans i amb una dotació pressupostària inicial de 104,15 milions d’euros per poder garantir ja des de l’inici "un pagament més àgil i puntual", segons el Govern. Una altra de les novetats és que aquest cop es publiquen unes bases reguladores úniques per a les tres modalitats d’ajuts al lloguer que s’atorguen: joves, gent gran i la resta de franges d’edat. I la convocatòria per accedir a aquests ajuts també s’ha unificat, si bé les dates per a presentar les sol·licituds s’han posat de manera esglaonada. Així, les sol·licituds per als joves de fins a 35 anys es poden presentar des de demà i fins al 5 d’abril. Per a la resta de franges d’edat (majors de 65 i d’entre 36 i 65), es podran demanar entre l’11 d’abril i el 12 de maig. 

Els ajuts al lloguer de la Generalitat no són lineals. És a dir, no són d’una quantitat fixa sinó que s’ajusten a l’esforç que suposa per a cada família el pagament del lloguer en funció dels ingressos familiars, amb un màxim de 200 euros i un mínim de 20 euros al mes (250 i 20 euros, respectivament, en el cas de la convocatòria per a joves), segons el Govern. També tenen en compte la situació geogràfica de l’habitatge, pel que fa al topall màxim del lloguer que pot ser subvencionable, que va dels 900 euros (950 per als joves) mensuals per habitatge i 450 per habitació a Barcelona, als de 600 euros per habitatge i 300 euros per habitació a Tarragona, Lleida i a les Terres de l’Ebre.

tracking