SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIES

Condemnada a presó per colpejar la seua filla de 7 anys amb un cinturó

Va ser la menor la que va alertar dels fets al col·legi, que va avisar els Mossos

Vista de l’edifici de l’Audiència de Lleida, al Canyeret.

Vista de l’edifici de l’Audiència de Lleida, al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a dos anys de presó una mare per pegar a la seua filla de set anys amb un cinturó. El tribunal confirma la pena imposada en primera instància pel jutjat penal 3 de Lleida per un delicte de lesions i també una ordre d’allunyament per la qual la dona no podrà atansar-se a menys de 200 metres de la nena, amb qui tampoc podrà comunicar-se a través de cap mitjà, durant tres anys. El jutge va fixar una indemnització de més de 2.100 euros per les lesions i pels danys morals causats.

El Penal va absoldre l’acusada, al costat del pare, d’un delicte de maltractament habitual del qual havien estat acusats. La sentència, que no és ferma i pot ser recorreguda davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, assenyala que els fets van tenir lloc el juny de l’any 2019 i va ser la mateixa menor la que va explicar a la directora del seu col·legi que la seua mare li havia pegat amb un cinturó a diverses parts del cos. La jutge va donar plena credibilitat a la denúncia de la nena, que va ser persistent en el temps i sense contradiccions.

Uns fets que va mantenir davant de l’agent dels Mossos d’Esquadra que va acudir a Urgències quan el centre va traslladar la nena a un centre mèdic per ser atesa. A més de la declaració de la víctima, l’Audiència assenyala l’informe dels professionals d’Atenció a la Víctima, que van veure també creïble la denúncia, així com l’informe forense sobre les lesions. La sentència destaca que, “colpejant la seua filla amb un cinturó, la va sotmetre a una situació perillosa que no podia controlar”.

També dubta de la versió que va donar la mare, que va declarar que podria haver estat la directora del col·legi la que havia causat les lesions a la seua filla. El tribunal considera que hi ha prou proves per destruir la presumpció d’innocència i que les lesions no es van produir per culpa d’una imprudència. D’aquesta forma, rebutja el recurs presentat per la defensa de la processada i confirma la condemna imposada de dos anys de presó.

tracking