SEGRE

PARTITS POLÍTICA

La CUP diu que el mandat “han estat quatre anys perduts”

Cobo, al centre, amb la resta de membres de la llista.

Cobo, al centre, amb la resta de membres de la llista.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcaldable de la CUP Lleida a les municipals de maig, Ruben Cobo, va assegurar ahir que el govern d’ERC i Junts a la Paeria “han estat quatre anys perduts”. Una afirmació que va fer partint que “fa quatre anys les eleccions eren per fer fora el 155 i es va aconseguir, però aquí es va acabar el progrés”, va assenyalar Cobo, que va remarcar que “hi havia unes expectatives de canvi i el que veiem és que tot i que les sigles, el to i les cares han canviat, el model continua sent el mateix”. Per això, va acusar ERC i Junts de no haver tingut “una voluntat real de transformació social, sinó que han perpetuat el model socialista”.

Cobo va fer aquestes declaracions després de l’assemblea del partit on es van exposar els eixos en els quals se sustentarà la campanya i es van ratificar els 15 primers membres de la llista electoral (vegeu el desglossament). Respecte al programa, Cobo va dir que en l’àmbit sobiranista “estem igual que fa quatre anys” i va advocar per “reprendre l’enfrontament nacional”. A nivell de llengua, va dir que “és paradoxal que Miquel Pueyo, que va ser el màxim representant de política lingüística del país, no hagi mogut un dit pel català en aquest mandat”. Finalment, va assegurar que s’oposaran al polígon industrial de Torreblanca i Quatre Pilans.

Anuncia els quinze primers noms de la llista

La CUP va anunciar ahir els quinze membres de la llista després que fa setmanes fes el mateix amb els cinc primers, liderats per Ruben Cobo. Destaquen l’advocada Esther Sancho de 2, l’alcaldable de la CUP el 2019 Rosa Peñafiel de 9, els exedils Francesc Gabarrell i Pau Juvillà de 4 i 7, l’editora Joana Soto d’11 i la diputada al Parlament Nogay Ndiaye de 13.

tracking