SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat a 12 anys per violar reiteradament la neboda a casa

L'Audiència creu que el relat de la víctima és creïble i és corroborat per testimonis i pèrits || La jove va barrejar alcohol amb èxtasi per acabar amb la seua vida

El judici es va celebrar el passat 1 de febrer a l’Audiència de Lleida.

El judici es va celebrar el passat 1 de febrer a l’Audiència de Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a 12 anys de presó i sis de llibertat vigilada un home per violar i abusar de la seua neboda quan la víctima tenia entre 16 i 19 anys. El tribunal dona credibilitat al relat de la víctima, que considera que està corroborat per les afirmacions de testimonis i especialistes. A banda de la presó i la llibertat vigilada, l’home, que en el judici va negar els càrrecs, no podrà atansar-se i ni comunicar-se amb la víctima durant 13 anys, ha d’indemnitzar-la amb 10.000 euros pels danys morals ocasionats i tampoc podrà desenvolupar durant 18 anys treballs que impliquin contacte amb menors d’edat.

La Fiscalia sol·licitava una pena de 15 anys de presó. La sentència no és ferma i pot ser recorreguda davant del Superior de Justícia de Catalunya. En el judici, que es va celebrar l’1 de febrer, la denunciant va explicar que el seu oncle “anava progressivament, va començar tocant-me els pits i la cosa va anar a més.

Era habitual”. En dos ocasions va arribar a penetrar-la. El cas es va destapar durant la festa major del maig del 2019 a la capital del Segrià, quan la noia va ingressar a l’Arnau al quedar inconscient per barrejar alcohol amb èxtasi.

Segons va explicar davant del tribunal, i va corroborar l’amiga que estava amb ella, s’ho va prendre perquè “volia acabar amb la meua vida. Ho vaig fer perquè no aguantava més per la mort dels meus pares i els abusos del meu oncle. No ho vaig dir abans per por”. El seu pare havia mort el febrer d’aquell any i la seua mare un temps enrere, ambdós per malaltia. Una psicòloga del departament de Justícia va considerar “creïble” el relat de la jove i va afegir que “no vaig percebre fabulació ni influència de tercers”. L’especialista va descriure la noia com a “submisa” i va dir que es tracta d’“una víctima amb especial vulnerabilitat”.

El germà de la denunciant va assegurar que “em trobava a Berlín. Vaig mirar el telèfon i vaig veure que la meua germana m’havia trucat 21 vegades. Quan m’ho va confessar vaig quedar en estat de xoc”. Va afirmar que l’oncle “ens ha espatllat la vida” perquè era en qui confiaven.

tracking