SEGRE

ENSENYAMENT CURS 2023-2024

Lleida impartirà un cicle de FP per formar joves en les tasques domèstiques

Capacitarà per a neteja de la llar o locals, cuinar, cosir i planxar, és per a alumnes de 15 anys i facilitarà l'ESO || El Torre Vicens estrenarà assessoria personal i pròtesis auditives, de grau superior

El certamen Formaocupa, que es va celebrar al febrer, va reunir una mostra de cicles formatius.

El certamen Formaocupa, que es va celebrar al febrer, va reunir una mostra de cicles formatius.SANTI IGLESIAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aprendre a netejar terres, vidres o lavabos, fer la compra, cuinar, rentar la roba, planxar i cosir. Aquestes són algunes de les tasques que s’ensenyaran en el nou cicle formatiu de grau bàsic d’activitats domèstiques i de neteja que s’impartirà el proper curs a l’institut Ronda de Lleida per primera vegada a tot Catalunya. Els cicles de grau bàsic són de dos cursos, estan destinats a alumnat de 15 anys que hagi cursat tercer d’ESO i al qual l’equip docent ho hagi recomanat.

Una vegada finalitzat, els alumnes obtenen l’ESO, a més d’un certificat de tècnic bàsic. Aquests estudis concedits al Ronda capaciten per efectuar tasques domèstiques de neteja, cuina, cura de la roba i suport a persones no dependents en l’àmbit domèstic, així com operacions bàsiques de neteja d’edificis, oficines i locals comercials seguint instruccions i respectant normes mediambientals, de seguretat i d’higiene en el treball. També capaciten per comunicar-se de forma oral i escrita en català, en castellà i, a nivell bàsic, en anglès

Lleida estrenarà el curs vinent en total 2 cicles de grau bàsic, 3 de mitjà, 4 de superior i 2 de màster

Una altra de les novetats és el cicle de grau superior d’assessoria d’imatge personal i corporativa a l’institut Torre Vicens, que formarà especialistes a dissenyar projectes d’assessorament d’imatge de persones, empreses a institucions, així com organitzar esdeveniments i planificar processos d’entrenament personal en habilitats de comunicació i protocol.

El Torre Vicens impartirà també un nou cicle en audiologia orotètica, en el qual els alumnes aprendran a seleccionar, construir i adaptar pròtesis correctives de deficiències auditives. La directora, Chus Castro, va afirmar que ja han rebut ofertes de col·laboració d’empreses del sector per formar docents i cedir o llogar material. Així mateix, l’institut d’Almenar estrenarà un cicle de grau bàsic de serveis administratius; l’Escola del Treball, de Lleida, un de grau mitjà en instal·lacions elèctriques i automàtiques i un altre de superior en disseny de mobles; l’institut Mollerussa, un de mitjà de jardineria i floristeria; i el Josep Vallverdú de les Borges Blanques, un de mitjà d’atenció a persones en situació de dependència i un de superior en sistemes electrònics automatitzats. A més, Educació ha concedit un cicle d’especialització en forneria i brioixeria a l’escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida i un altre de cultius cel·lulars al Torre Vicens.

El ministeri fixa les pautes per al canvi del sistema educatiu

El reial decret de mesures relatives a la transició entre plans d’estudis entrarà en vigor avui. Regula a l’ESO i el Batxillerat les condicions de promoció d’un curs no superat en la seua totalitat al següent, quan entre un i un altre s’apliquin les modificacions introduïdes per la LOMLOE. Així, a l’ESO els que promocionin sense haver superat alguna matèria del sistema que s’extingeix hauran de seguir els plans de reforç que estableixi l’equip docent i superar les avaluacions corresponents a aquests plans. L’alumnat de primer de Batxillerat que promocioni a segon del nou sistema amb matèries pendents haurà de recuperar les no superades. El de segon que repeteixi curs haurà de recuperar les suspeses de segon i, si en té, les de primer. I els estudiants que tinguin pendents del sistema que s’extingeix hauran d’aprovar les corresponents del nou.

tracking