SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Es compleixen 8 anys de l'assassinat de la Mónica Pérez a Lleida: "La família hem viscut un infern des de l'assassinat de la meua filla"

La mare de Mónica Pérez recorda la jove quan es compleixen vuit anys del crim

Imatge d’arxiu d’una manifestació en record de Mónica.

Imatge d’arxiu d’una manifestació en record de Mónica.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ahir es van complir vuit anys de l’assassinat de Mónica Pérez, de 24 anys i amb dos fills, en mans de la seua parella a la Mariola. Lucía García, mare de la jove, explica l’“infern” pel qual ha passat la família des d’aleshores. Un dolor que s’ha vist agreujat, explica, per la sortida de la presó del condemnat pel crim, que ha gaudit aquesta setmana d’una sortida programada.

“Fa anys que em preparo amb una psicòloga per afrontar que l’assassí sortís de la presó. Però no m’esperava que ho fes tan aviat. És injust, que ell pugui sortir al carrer i la meua nena ja no estigui amb nosaltres”, assegura. “Ha matat una persona i l’únic que volia és que complís la sentència. Ni tan sols m’han avisat per poder preparar-me, que ja és difícil en aquesta situació, però em vaig trobar de sobte que havia sortit i no m’ho esperava. No és just, només han passat vuit anys de l’assassinat de la meua filla.

I que surti justament un dia com avui, malgrat que només sigui per unes hores, és encara més difícil d’assumir”, afegeix. En aquest sentit, lamenta “la falta d’empatia per part de les institucions. A la sentència van dir que no tindria cap privilegi penitenciari i que compliria les tres quartes parts de la condemna”.

L’octubre del 2016, un jurat popular va declarar per unanimitat culpable d’assassinat Pastor José Romero per acabar a trets amb la vida de la seua parella, Mónica Pérez García. El veredicte va posar fi a tres dies de judici a l’Audiència de Lleida en què el condemnat va acceptar una pena de disset anys de presó per assassinat i tinença il·lícita d’armes després de confessar els fets. Els fills de Mónica, que llavors tenien un i dos anys, estan a càrrec dels pares de la víctima.

D’altra banda, la Guàrdia Urbana va detenir dimecres a la nit un home acusat de maltractar la seua parella en un domicili del carrer Comerç. L’avís es va rebre a les 20.10 hores, quan es va alertar d’una discussió en un pis. A l’arribar-hi, els agents van trucar a la porta i els va obrir una dona que estava molt espantada i que els va explicar que la parella l’havia amenaçat de mort i anteriorment ja l’havia amenaçat de fer-li mal. Per aquest motiu, va afirmar que vivia atemorida. Els urbans van procedir a l’arrest de l’home, de 43 anys, per un delicte de maltractament en l’àmbit de la llar.

tracking