SEGRE

ENQUESTA LA NOVA PAERIA

ENQUESTA DE SEGRE | ERC resistiria com a força més votada a Lleida davant de PSC i Junts, tot i que amb un gran nombre d'indecisos

Esquerra Republicana revalidaria la victòria de fa quatre anys a les eleccions municipals a Lleida ciutat davant del PSC i de Junts, segons els resultats d'una enquesta d'Infortécnica per a SEGRE. El sondeig preveu que nombrosos regidors es decideixin per un grapat de vots i afirma que hi ha molts indecisos.

ENQUESTA DE SEGRE | ERC resistiria com a força més votada a Lleida davant de PSC i Junts, tot i que amb un gran nombre d'indecisos

ENQUESTA DE SEGRE | ERC resistiria com a força més votada a Lleida davant de PSC i Junts, tot i que amb un gran nombre d'indecisos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

ERC repetiria com a força més votada i fins i tot podria guanyar un regidor a Lleida ciutat, fins als 8, el PSC continuaria com a segona força i Junts com a tercera, igual que ara. El PP podria passar de dos edils a 3, la ultradretana Vox irrompria a la Paeria amb 2, Ciutadans es quedaria fora, quan el 2019 en va obtenir 3, i la continuïtat dels dos del Comú està en l’aire, mentre que la CUP, que no en té cap, compta amb més possibilitats d’entrar.

Aquests són els principals resultats de l’enquesta feta per Infortécnica per a SEGRE, que constata que hi ha nombrosos seients del ple l’assignació del qual dependrà de pocs vots. A més, hi ha un número molt elevat d’indecisos i també crida l’atenció que el percentatge dels que ja han decidit que s’abstindran també és alt (vegeu la pàgina 4)En tot cas, apunta que Esquerra tornaria a tenir l’alcaldia superant en vots els socialistes, igual que fa quatre anys, quan la diferència va ser només de 81 vots al seu favor. També obre la porta a l’opció de reeditar l’actual govern bipartit amb Junts.

Pel que fa al PSC, el sondeig sembla indicar que no aconsegueix recuperar l’hegemonia després que el 2019 deixés de ser el partit més votat per primera vegada des del 1979. Tampoc Junts no faria un salt que li permetés disputar l’alcaldia. No obstant, aquestes tres formacions estan molt igualades, per la qual cosa unes quantes desenes de sufragis poden fer canviar el panorama, igual que la participació final.

Més clara sembla la tendència del gran descens de Cs i que la majoria dels vots que perd anirien a PP i Vox. Sobre el segon, cal tenir en compte que l’enquesta va coincidir amb els dies en què es va debatre la seua moció de censura al Congrés i que els sondejos solen sobrevalorar les formacions més radicals. Els resultats constaten que és probable que la CUP pugui superar el 5% de vots per tenir representació i també donen opcions d’això al Comú.

SEGRE publicarà una segona enquesta el 21 de maig amb dades explícites de dos noves formacions, Valents i Activem Lleida, que en aquesta amb prou feines han estat citades pels ciutadans.

tracking