SEGRE

INAUGURACIÓ JARDINERIA

Lleida inaugura l'Espai Bonsai a l'Arborètum

L'Arborètum obre una zona permanent de 200 metres quadrats amb 35 exemplars || Va comptar amb la presència del cònsol del Japó, Yasushi Sato

Miquel Pueyo, Toni Postius, Yasushi Sato i la seua dona, durant la inauguració de l’Espai Bonsai.

Miquel Pueyo, Toni Postius, Yasushi Sato i la seua dona, durant la inauguració de l’Espai Bonsai.AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Prop de 200 persones van acudir ahir a la inauguració de l’Espai Bonsai,una zona d’uns 200 metres quadrats dins de l’Arborètum –el jardí botànic de Lleida– amb una exposició permanent de 35 bonsais que aniran variant en funció de cada cicle estacional. És la primera àrea d’aquestes característiques de la demarcació i la segona de Catalunya. L’espai va ser inaugurat per l’alcalde, Miquel Pueyo, que va assegurar que “és una oportunitat per establir i mantenir un vincle entre la Catalunya interior i la representació consular del Japó a Barcelona”.

El cònsol general del Japó, Yasushi Sato, va assistir a l’acte i va declarar ser un enamorat de la Seu Vella i de la floració dels fruiters a Lleida. Va valorar que, “fins ara, el consolat havia concentrat massa a Barcelona les seues activitats” i va indicar que “estàvem buscant oportunitats per desenvolupar projectes fora de la capital catalana”, per la qual cosa va agrair “haver-nos fet partícips” de la inauguració d’“un espai tan bonic”. Va afegir que “tornaré a Lleida, avui ha estat un punt de partida”.

Finançat per la Diputació amb una aportació de 45.000 euros, l’Espai Bonsai és un projecte de l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) i del Centre Especial de Treball de Lleida, que l’han posat en funcionament i realitzaran el manteniment sota la direcció de Gerard Curcó, el propietari dels arbres.El nou equipament no serà només un museu, sinó que pretén convertir-se en un espai d’ús comunitari i de col·laboració per a diferents entitats de Lleida. “Les escoles i altres col·lectius podran concertar visites guiades i tallers de cura dels bonsais”, va explicar Curcó.

tracking