SEGRE

ESNOTICIA

Molts electors indecisos: un terç dels enquestats diu no saber a qui votarà a les eleccions a la Paeria de Lleida

Un terç dels enquestats diu no saber a qui votarà i un 19,7% ho farà en blanc o s'abstindrà || Un 27,4% veu regular la gestió del govern, per al 26,4% és dolenta i per al 24,5%, bona

Molts electors indecisos

Molts electors indecisosSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els resultats de l’enquesta evidencien que hi ha molts electors indecisos i que també hi ha un alt percentatge que ja ha resolt no votar o fer-ho en blanc. De fet, un 32,7% dels enquestats contesta que no saben qui votaran, mentre que un altre 19,7 per cent diu que no anirà a votar o ho farà en blanc. Tenint en compte que el sondeig indica que l’assignació de nous regidors dependrà de pocs vots, el percentatge final d’abstencionistes també serà clau en el resultat.

En les anteriors municipals el 39,34% de l’electorat no va votar. Respecte a com valoren la gestió del govern, el 27,4% dels enquestats la qualifiquen com a regular; un 26,4%, com a dolenta; un 24,5% la veu bona; un 18,9% molt dolenta; i un 2,8%, molt bona. Pel que fa a la valoració dels alcaldables, només Fèlix Larrosa (PSC) i Toni Postius (Junts) aproven pels pèls amb un 5,1.

Els segueixen Xavi Palau (PP) amb un 4,8; Miquel Pueyo (ERC) amb 4,5: Laura Bergés (Comú) amb 4,4 i Maria Burrel (Cs) amb un 3,8. Respecte al nivell de coneixement per part de la ciutadania, el 90,9% dels enquestats saben qui és Larrosa. El segueixen Pueyo amb un 89,7% i Postius amb el 88,8%.

Coneixen Palau el 62,7% dels enquestats, Bergés és coneguda pel 58,3% i Burrel és la menys coneguda amb el 45,3%.

ERC - ERC manté l’estructura amb un fitxatge estrella i no repeteixen 3 regidors

Els republicans aspiren a revalidar la seua victòria del 2019 mantenint bona part de la seua estructura a la llista, amb Miquel Pueyo i Jordina Freixanet com a números 1 i 2 respectivament. La tinent d’alcalde Sandra Castro passa del lloc 6 al 4 i Ignasi Amor manté el 7. Com a novetats destaquen el fitxatge de l’assessor d’alcaldia Juanjo Falcó com a número 3 i l’àrbitre de futbol professional Xavier Estrada Fernández com a número 5. La tinent d’alcalde Montse Pifarré i els edils Jaume Rutllant i Mariama Sall passen a llocs testimonials de la llista.

PSC - Una llista continuista amb només una novetat en els cinc primers llocs

El socialista Fèlix Larrosa ha apostat per una llista continuista per ser la més votada i recuperar l’alcaldia que va perdre fa quatre anys. Begoña Iglesias es manté com a número 2, Cristina Morón passa del sisè al quart lloc, intercanviant posicions amb Carme Valls, Jackson Quiñónez del setè al novè i Joan Queralt del 8 a l’11. Entre les novetats hi ha la incorporació del coordinador general de l’entitat social Prosec, Carlos Enjuanes, com a número 3, Anna Miranda, d’Units, entra de 6 i l’activista cultural Pilar Bosch, de 7.

JUNTS - L’exconsellera Cervera, principal actiu d’una aposta renovada

La de Junts serà una de les llistes amb més canvis respecte als anteriors comicis. De moment Toni Postius ha confirmat que seguirà com a alcaldable, mentre que l’exconsellera de Drets Socials, Violant Cervera, serà la seua segona i la número tres serà la directora de l’Escola del Treball, Neus Caufapé. La resta de membres de la llista encara no s’ha revelat, però ja se sap que l’actual tinent d’alcalde i exnúmero 3 Paco Cerdà no seguirà. D’altra banda, els regidors Joan Ramon Castro i Marta Gispert tenen difícil la seua continuïtat.

CUP - Els anticapitalistes confien a Cobo tornar a la Paeria

Els anticapitalistes han decidit que el número 2 del 2019, Ruben Cobo, rellevi Rosa Peñafiel com a alcaldable. La seua segona serà l’advocada Esther Sancho, amb qui aspiren a tornar a la Paeria.

CS - Burrel succeeix Ribes en la ‘refundació’ de Cs

La crisi que hi va haver a Cs a Lleida l’estiu del 2021 va provocar una refundació del partit i Maria Burrel va rellevar Ángeles Ribes després del cessament. L’exdiputat David Bertrán va de número 2.

VOX - Gloria Rico buscarà que la ultradreta tingui edils

La formació d’ultradreta ha nomenat Gloria Rico com la seua alcaldable. S’hi va afiliar l’any 2019 i ja va ser la número tres per Lleida a la llista per a les generals d’aquest any.

VALENTS - Ribes es passa a Valents per obtenir representació

La que va ser alcaldable de Cs des del 2007 passa a ser la líder de Valents. L’acompanya José María Córdoba de dos, que també va ser edil de Cs fins que tots dos van ser expulsats el 2021.

PP - Una experta en violència domèstica, la dos de Palau

El candidat del PP només ha fet públic el nom de la seua número dos, l’advocada especialista en violència domèstica Anna Maria Florista. El 2019 Marisa Xandri va ser la segona de Palau.

COMÚ - Bergés lidera una llista en què Talamonte repeteix

Laura Bergés lidera la candidatura del Comú amb el regidor Sergi Talamonte com a segon en una llista amb majoria de dones. No repeteix la fins ara regidora Elena Ferre.

ACTIVEM LLEIDA - La formació municipalista aposta per Domènec Vila

La candidatura municipalista d’Activem Lleida, vinculada al PDeCAT, la lidera l’enginyer agrònom Domènec Vila i confia treure regidors en la seua estrena en el món de la política.

Molts electors indecisos

Molts electors indecisosSEGRE

Molts electors indecisos

Molts electors indecisosSEGRE

Molts electors indecisos

Molts electors indecisosSEGRE

Molts electors indecisos

Molts electors indecisosSEGRE

Molts electors indecisos

Molts electors indecisosSEGRE

Molts electors indecisos

Molts electors indecisosSEGRE

Molts electors indecisos

Molts electors indecisosSEGRE

Molts electors indecisos

Molts electors indecisosSEGRE

Molts electors indecisos

Molts electors indecisosSEGRE

Molts electors indecisos

Molts electors indecisosSEGRE

tracking