SEGRE

SUCCESSOS INFÀNCIA

Arresten una veïna de Lleida per maltractar les filles de 6 i 10 anys

El pare es va fer càrrec de les petites, que van ser traslladades a l'Arnau de Vilanova || Els veïns van avisar la Urbana al sentir les nenes plorant i la mare cridant

Visita exterior de la comissaria de la Guàrdia Urbana de Lleida.

Visita exterior de la comissaria de la Guàrdia Urbana de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Urbana va arrestar la nit de divendres a dissabte una dona acusada de maltractar presumptament de forma continuada les seues dos filles de sis i deu anys. La Policia Local va acudir al domicili familiar del carrer Irene de Solsona alertat pels veïns, alarmats perquè sentien les nenes plorant i la mare cridant, segons van apuntar a aquest diari fonts properes al cas. Les petites van rebre acompanyament constant dels agents de la Policia Local fins que van arribar el pare i els avis paterns.

Després de ser traslladades a l’hospital Arnau de Vilanova per a una primera valoració mèdica, les nenes esperaven ser ateses per un equip de treballadors socials de la Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència de la Generalitat (DGAIA). Segons el Registre Unificat de Maltractaments Infantils (Rumi-Hospitals), entre gener i setembre de 2022 els hospitals de Lleida van notificar un total de noranta-quatre casos de maltractament infantil, dels quals 23 es van considerar d’especial gravetat.Els professionals sanitaris van detectar 21 casos de maltractament psicologicoemocional, sempre tenint en compte que un menor ha pogut ser víctima de més d’un tipus de maltractament alhora. D’aquests, sis episodis van ser considerats greus.Així mateix, es van registrar deu casos de maltractament físic, un dels quals greu i sis de qualificats de moderats, així com deu per negligència, la meitat de gravetat.

Així mateix, es van notificar quatre episodis de maltractament prenatal, quan la mare estava embarassada, dels quals tres van ser qualificats com a greus pels sanitaris, i un cas tipificat com a lleu de submissió quimicofarmacèutica. Com a casos recents destacats, val a recordar que el febrer de l’any passat va ser detinguda una jove parella d’Artesa de Segre acusada de causar la mort del seu nadó de tres mesos. El jutge va decretar el seu ingrés preventiu a la presó.

Més tard, el juliol del 2022, el jutge va imputar per homicidi una jove de vint-i-dos anys que uns dies abans havia donat a llum en un pis del barri de la Bordeta a un nadó que la seua sogra va trobar mort hores després. La jove va ser detinguda pels Mossos d’Esquadra i el jutge va decretar la seua posada en llibertat provisional amb mesures cautelars com la retirada del passaport. Així mateix, segons la Fiscalia de Lleida, als jutjats lleidatans es van obrir diligències contra trenta-sis pares per maltractament cap als seus fills el 2021, mentre que el 2020 van ser cinquanta-set i el 2019 van ser un total de vuitanta-sis.

tracking