SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

El jutge prohibeix a la mare de Lleida que va maltractar les filles atansar-s'hi

L'agressora va acceptar ahir una condemna de 8 mesos i una ordre d'allunyament d'un any || Les petites, de 6 i 10 anys, van dir que feia mesos que les pegava

Imatge d’arxiu de la comissaria de la Guàrdia Urbana.

Imatge d’arxiu de la comissaria de la Guàrdia Urbana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La veïna de Balàfia de 44 anys que va ser detinguda la matinada de diumenge per la Guàrdia Urbana com a presumpta autora de maltractaments continuats a les seues filles de 6 i 10 anys (vegeu SEGRE d’ahir) no podrà atansar-se ni comunicar-se amb les filles durant un any, segons ha pogut saber aquest diari. La dona va ser condemnada ahir en un judici ràpid a l’haver-hi una conformitat entre les parts. També va acceptar una condemna de vuit mesos de presó per dos delictes de maltractament habitual.

Tanmateix, la pena de presó queda suspesa durant dos anys amb la condició que no reincideixi. La dona va ser arrestada dissabte a la matinada al carrer Irene de Solsona, a Balàfia. La Guàrdia Urbana va acudir al domicili després de ser alertada per veïns que van sentir les nenes plorant i la mare cridant, segons van apuntar a aquest diari fonts properes al cas.

Les menors van explicar als policies que feia diversos mesos que patien maltractaments tant físics com psicològics per part de la mare i que no volien estar amb ella perquè li tenen por. Els seus progenitors estan separats i les nenes volen viure amb el seu pare. Les dos van ser traslladades a l’hospital Arnau de Vilanova per ser sotmeses a una revisió mèdica.

Davant de la denúncia de les menors i les sospites que estaven sent víctimes de maltractaments per part de la progenitora, els urbans van procedir a la detenció de la dona. Al passar ahir a disposició judicial es va celebrar un judici per conformitat a l’haver-hi un acord entre les parts. La veïna de Balàfia va ser condemnada a vuit mesos de presó –quatre mesos per cada víctima– per maltractament habitual a les seues filles.

Així mateix, tampoc podrà atansar-se ni comunicar-s’hi durant els propers dotze mesos.Els jutjats de Lleida van obrir l’any 2021 diligències penals contra 36 pares per maltractament habitual als seus fills, segons l’última memòria de la Fiscalia. L’any 2020 van ser cinquanta.

Un lleidatà s’entrega per pegar a la seua parella en un bar

Un jove de Lleida de 23 anys va ser detingut ahir a la matinada per la Guàrdia Urbana després d’acudir a la comissaria perquè sabia que l’estaven buscant per la presumpta agressió a la seua parella. Els fets s’haurien produït cap a les 21.00 hores de diumenge en un bar del carrer Anselm Clavé. Al lloc va acudir una patrulla però només hi havia la denunciant. La víctima, de 36 anys, va explicar als agents que la seua parella l’hauria agredit arran d’una discussió. Aquesta afirmació va ser corroborada per diversos testimonis. Els urbans van iniciar la recerca de l’home. Tanmateix, cap a les 0.30 hores d’ahir, el presumpte agressor es va personar a la comissaria al ser coneixedor que l’estaven buscant. Davant d’això, van procedir a arrestar-lo per un delicte de maltractament en l’àmbit de la llar.

tracking