SEGRE

ELECCIONES

Pla 'renove' a l'ajuntament

Disset dels vint-i-set regidors que van iniciar el passat mandat no seguiran al ple

Disset dels vint-i-set regidors que van iniciar el passat mandat no seguiran al ple

Disset dels vint-i-set regidors que van iniciar el passat mandat no seguiran al pleSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 62% dels regidors que van sortir elegits el 2019 a la Paeria de Lleida no repetiran en el mandat que començarà el 17 de juny. La majoria abandonen la política activa, mentre d'altres preveuen seguir-hi.

El 28-M ha portat amb ell un canvi de govern a la Paeria, l’auge d’algunes formacions i la caiguda i desaparició d’altres, però també moltes cares noves. D’aquesta manera, 17 dels 27 regidors que van iniciar el mandat el 2019 no seguiran en el que ara començarà, ja sigui perquè deixen la política activa o perquè no han aconseguit renovar la seua acta de regidor. En qualsevol cas, el 62% dels edils que formaran la Paeria seran nous.

Però, què passarà amb els que no segueixen? Ja que la majoria tornaran als treballs que tenien abans que entressin en política, alguns continuaran vinculats a l’organització dels seus respectius partits, mentre que d’altres desconeixen què faran i s’agafaran un període sabàtic per decidir-se.Les marxes més sonades han estat les dels caps de llista d’ERC i Junts, Miquel Pueyo i Toni Postius, que aquesta setmana anunciaven que abandonaven la política per tornar a la Universitat de Lleida i al sector privat, respectivament. Altres alcaldables que no seguiran són les de Ciutadans, Maria Burrel, que no ha aconseguit representació, i la de Valents, Ángeles Ribes, edil des del 2015. Les dos volen continuar amb els seus projectes polítics en l’àmbit local.

Un altre dels veterans que no repeteix és Paco Cerdà (Junts), a la Paeria des del 2011, i que ara vol estudiar una carrera a l’aula d’extensió universitària com Filosofia, fer voluntariat i una retrospecció religiosa. Una altra que no seguirà i que va abandonar la Paeria a mig mandat va ser Marisa Xandri (PP), que va ser substituïda per Maria Antònia Maller, que sí que repeteix. Tampoc no van acabar mandat Regina Cairol (ERC) i Anna Campos (Junts), que van ser substituïdes per Mariama Sall i David Melé, respectivament.

D’aquests, la primera deixa la política però continuarà com a militant, i el segon ha sortit reelegit. Un altre que també era edil de Junts però que va ser expulsat i va acabar com a no adscrit va ser Sergio González, que es mantindrà com a assessor del PP, partit al qual es va incorporar l’estiu passat. L’alcaldable del Comú el 2019, Sergi Talamonte, tornarà a treballar com a tècnic de so, però ajudarà la seua successora, Laura Bergés, perquè “tingui un aterratge suau” com a regidora.

Finalment, Joan Queralt continuarà vinculat al PSC; també Joan Ramon Castro a Junts, però no descarta tornar a la seua plaça de mosso d’esquadra; Ignasi Amor (ERC) reprendrà la seua carrera de productor musical; mentre que Jaume Rutllant (ERC) va reconèixer que encara no té clar el seu ºfutur. Altres que ja van dir que abandonaven la política són Jaume Sellés (PSC), Montse Pifarré (ERC), Elena Ferre (Comú) i Marta Gispert (Junts), així com José María Córdoba, que va substituir José Luis Osorio (Cs) el 2020. Tots els regidors que no seguiran a la Paeria podran acomiadar-se en el ple extraordinari del dia 14, que Pueyo va definir com “el ple de les llàgrimes”.

tracking