SEGRE

Nissan Qashqai, cap a la conducció autònoma

El 'crossover', líder de vendes a Espanya, ja circula amb l'assistent de conducció ProPilot.

Nissan Qashqai, cap a la conducció autònoma

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nissan fa el primer pas cap a la conducció autònoma amb la tecnologia ProPilot, que incorpora el Qashqai. El sistema reforça el control del conductor assistint-lo en les tasques de direcció, acceleració i frenada. Treballa en un únic carril d’autopista i està optimitzat per operar en qualsevol velocitat. A més d’avisos visuals, el sistema pot emetre avisos sonors d’advertència al conductor si aquest perd el control per omissió o emergència.

Aquesta nova tecnologia se suma a l’escut de protecció intel·ligent Nissan, que ja equipava el Qashqai. Entre altres ajuts, disposa d’avís de canvi de carril involuntari, control d’angle mort, detecció d’objectes en moviment o frenada d’emergència amb reconeixement de vianants.

Tot plegat reforça l’èxit d’un model, líder a Europa amb més de 2,3 milions d’unitats venudes en onze anys. Com a atributs, llueix respecte a versions anteriors un frontal renovat, que estrena para-xocs, la calandra, el capó, els fars principals i els fars antiboira. A la part posterior també és lleugerament diferent el para-xocs, ara amb motllures decoratives. A l’interior, destaca un habitacle espaiós, dotat de materials de qualitat, així com un maleter de 430 litres.

Propulsen el crossover dos motors de gasolina, un 1.2 DIG-T de 116 CV (gasolina) i 1.6 DIG-T de 163 CV, i dos dièsel, un 1.5 dCi de 110 CV i un 1.6 dCi de 130 CV (dièsel). Es combinen amb un canvi manual de sis velocitats, si bé amb el motor 1.2 DIG-T i 1.6 dCi se’n pot sol·licitar un d’automàtic (XTRONIC).

La tracció és a les rodes de davant, excepte pel que fa a la versió 1.6 dCi, que pot tenir tracció total.

Els nivells d’equipament són el Visia, Acenta, N-Connecta, Tekna i Tekna+. Inclou de sèrie seients elèctrics amb dos memòries i entapissaments en napa, o un sostre solar panoràmic de vidre fix.

tracking