SEGRE

El Parlament Europeu prova el Toyota Mirai amb 0 emissions

És la primera berlina de pila de combustible produïda en sèrie, que utilitza l'hidrogen com a energia.

El parlament europeu prova el Toyota Mirai amb 0 emissions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parlament Europeu ha incorporat un vehicle elèctric d’hidrogen, el Toyota Mirai, a la seua flota, des del 2 fins al 16 de març, amb l’objectiu de continuar promovent la mobilitat a base d’hidrogen als mercats europeus.

Amb les proves del Toyota Mirai, el Parlament Europeu vol potenciar els vehicles zero emissions i les infraestructures de proveïment d’hidrogen. Les tecnologies a base d’hidrogen s’estan popularitzant progressivament gràcies al potencial que té per contribuir a disminuir les emissions de CO2 en el transport i en els sectors en els quals l’electrificació pura té limitacions.

Els vehicles elèctrics de pila de combustible d’hidrogen són una alternativa idònia per a un ús intens i a l’hora recórrer llargues distàncies de manera sostenible.

Mirai, que significa “futur” en japonès, és la materialització de més de 25 anys d’investigació per part dels equips del grup Toyota. Es tracta de la primera berlina de pila de combustible produïda en sèrie al món. Utilitza l’hidrogen com a font d’energia per generar, dins de la pila de combustible, l’electricitat necessària per alimentar el motor elèctric, generant aigua com a únic residu a tot el procés.

El temps de proveïment d’aquests vehicles és tan sols d’entre 3 i 5 minuts, similar al d’un vehicle de combustió convencional, per la qual cosa el seu ús no suposa un canvi d’hàbits per als conductors.

tracking